NFT

Министерството на финансите на Обединеното кралство се отказва от подкрепяния от правителството NFT проект

Правителствените незаменими токени (NFT) бяха излезли в новините през април миналата година, след като Обединеното кралство предприе смел ход за създаване на цифрови колекционерски предмети, за да насърчи възприемането на нови технологии. Макар че преди една година това се смяташе като положителен ход, изявление, публикувано на 27 март, хвърли някога иновативната идея в пълен хаос.

Министерството на финансите на Обединеното кралство унищожи идеята за пускане на подкрепена от правителството NFT, която щеше да постави страната нации като водещ световен криптоцентър.

Икономическата несигурност в целия сектор на децентрализираните финанси (DeFi), дължаща се на обърканата регулаторна картина, беше посочена като едно от основните опасения, довели до изоставянето на токена. Това става ясно от изявленията на Хариет Болдуин, председател на комисията за избор на министри на финансите, пред Би Би Си.

Настоящият британски премиер предложи идеята миналата година

През април миналата година Джон Глен, министър и икономически секретар на Министерството на финансите, заяви пред аудитория на Глобалната среща на върха за иновативни финанси, че тогавашният канцлер Риши Сунак, настоящ министър-председател, е подал молба до Кралския монетен двор да направи NFT преди края на лятото на 2022 г.

Според Глен цялата идея е част от далновидния подход на Обединеното кралство към използването на най-новите технологии в развитието на страната.

Макар че подкрепяният от правителството „NFT за Великобритания“ вече не е на дневен ред, министърът на икономиката Андрю Грифит даде да се разбере, че предложението ще продължи да се преразглежда.

Министърът на градовете Тулип Сидик побърза да се изкаже, като заяви: „Радвам се, че Кралският монетен двор най-накрая накара консерваторите да прогледнат, но ние от месеци призоваваме канцлера да се откаже от този крипто трик.“

Световният пазар на NFT надхвърли 50 млрд. долара продажби

Въпреки негативните пазарни нагласи, предизвикани от решението на британското министерство на финансите, пазарът на дигитални колекционерски предмети остава най-печелившият в криптоикономиката.

Глобалните продажби на NFT през последните 24 часа възлизат на 41 млн. долара от дейността на 74 786 потребители, участвали в над 180 000 трансакции. Междувременно обемът на продажбите от началото на пазара надхвърли 50 млрд. долара.

Related posts

Hey Bear Club е нов завладяващ NFT проект

admin

The Robot Feelings са грабващи окото NFT

admin

Emirates се присъединява към метавселената с NFT на авиокомпанията

admin