Мета

Метавселената се включва в седмицата на изкуствата в Маями

Прочутата Седмица на изкуствата в Маями преживява забележителна еволюция, тъй като метавселената представя нова перспектива за изкуството. Централно място в тази промяна заема M-ART – витрина за дигитално изкуство от 7 до 10 декември.

Това събитие, родено в резултат на сътрудничеството между Polycount.io и Digital World Consultants, разкрива един потапящ сюрреалистичен свят, който предефинира конвенционалното преживяване на изкуството.

Изложбата представя разнообразен набор от международни художници. Ф. Ман от Белгия представя колекция на NFT, която дава възможност на жените и насърчава световния мир. Джеймс Сент-Лоран от Канада предоставя своя опит във фотографията на музика на живо. Сред другите художници са Каола Оти от Румъния със своите сюрреалистични творби, Норма Дънкан от Лондон, която е пионер в „Емоционално изкуство“, Шантал Кавенел от Франция с нейните поглъщащи видеомузикални творби и Хуан Гонзалес Иглесиас от Испания, който предлага дигитален „Път на просветлението“.

Разнообразни атракции отвъд M-ART

На фона на оживената Седмица на изкуствата в Маями други панаири също оставят значителни следи. AfriKin Art, вече в своето осмо издание, празнува африканското наследство, показвайки различни медии като бенински бронз и текстил. Забележителен раздел е посветен на д-р Джон Хенрик Кларк, който е водеща фигура в създаването на чернокожите изследвания.

21-ото издание на NADA в Ice Palace Studios хвърля светлина върху мултимодалните творчески практики. Художници като Дъстин Емори и Азадех Голизадех предлагат уникални перспективи чрез своите творби, като изследват теми от затвора до фрагментираната памет.

Двадесет и второто издание на Scope Miami Beach събира над 110 изложители, които си сътрудничат със Straat за конкретна програма за градско изкуство. Тя включва иновативни творби, които изследват пресечната точка на музиката, скейтбординга и живописта, както и уникалния поглед на Люси Спароу към магазина за багети с „Feltz Bagels“.

В 12-ото си издание на Маями Бийч Untitled Art обръща внимание на около 160 галерии от 39 държави. Фокусът на панаира върху равенството между половете и дигиталното кураторство личи в разнообразните експонати, сред които творби на Ричард Айодеджи Ихиде, Синди Феникс и Ема Талбот, допълнени от виртуални триизмерни изгледи на щандовете, предоставени от Vortic Art.

Трансформиращото въздействие на метавселената върху изкуството

Интегрирането на Metaverse в Седмицата на изкуствата в Маями бележи значителна промяна в пейзажа на изкуството. M-ART и другите панаири за изкуство представляват синтез на традиционно и дигитално изкуство, обогатявайки културната сцена на Маями. Тази смесица от медии подобрява арт преживяването на посетителите и проправя пътя за бъдещи изследвания в света на изкуството.

Метавселената, по-специално, се отличава със способността си да създава потапящи и интерактивни арт преживявания, разширявайки границите на това, което изкуството може да бъде. Тя позволява на художниците да изследват нови измерения и предлага на публиката нов начин да се ангажира с изкуството. Този технологичен напредък в света на изкуството не е свързан само с показването на цифрово изкуство; става дума за създаването на нов език на художествено изразяване, който съчетава цифровата и физическата сфера.

Related posts

Ocean Park пуска нова игра за метавселената

admin

Правната рамка на Япония се адаптира към ерата на Web3

admin

AdamEveFamily разкрива e-fashion модна колекция

admin