NFT

Мета съкращава 10 000 служители и NFT, годината на ефективност продължава

Meta, компанията майка на Facebook, Instagram и Whatsapp, обяви, че ще намали работната си сила с още 10 000 работни места, след като през ноември миналата година съкрати 11 000 служители.

Новината за съкращенията дойде директно от Марк Зукърбърг във вторник, 14 март. Така наречената „година на ефективността“ на Meta продължава.

Първите, които напускат, са специалистите по набиране на персонал

Тъй като Meta иска да съкрати значителен брой служители, първите екипи, които ще си тръгнат, ще бъдат рекрутърите. Съкращаването на 10 000 работни места ще бъде съпроводено и със значителна промяна в процедурите за наемане на служители, като близо 5 000 отворени позиции също ще бъдат съкратени.

Според графика, изготвен от компанията, всички съкращения и пълното преструктуриране на компанията могат да отнемат време до края на годината. След приключването на процеса може да бъде отменено замразяването на наемането на служители.

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг не очаква процесът на съкращения да бъде лесен, но остава ангажиран с решението.

Сбогувайте се и с NFT

Дори когато Meta прави икономии от персонала си, компанията съкращава и функциите си, като първата жертва са цифровите колекционерски предмети (NFT).

Стефан Касриел, ръководител на отдел „Търговия и финтех“ в Meta, обясни причината за съкращаването на NFT в Twitter този понеделник.

Касриел заяви: „В цялата компания внимателно разглеждаме какво приоритизираме, за да увеличим фокуса си“.

Касриел продължи да очертава бъдещата посока, която компанията ще поеме: „Ще се съсредоточим върху областите, в които можем да окажем въздействие в голям мащаб, като например съобщенията и възможностите за монетизация на „Reels“.“

Като част от промяната на фокуса компанията ще се стреми да подобри своето приложение за разплащания, MetaPay.

Това решение изглежда отразява плана на Елон Мъск за плащанията в Twitter, тъй като платформите на социалните медии навсякъде се опитват да се превърнат в платформи за финансови услуги.

Related posts

Продажбите на NFTs „Sewer Pass“ на Yuga Labs надхвърлят 70 милиона долара за по-малко от 30 дни

admin

Прането на NFT няма да бъде толкова голям проблем, колкото си мислехме

admin

Bitcoin Ordinals NFT губят стил, тъй като продажбите се сриват с 99% от май насам

admin