Мета

Meta Quest 3 VR Headset в магазините по света. Ето какво трябва да знаете

Quest 3 на Meta за виртуална (VR) и смесена (MR) реалност се появява в магазините по целия свят, като първите потребители в страни като САЩ и Канада оценяват хардуера като гениална технология. Други обаче не са толкова щедри в оценките си.

Според Meta Platforms, компанията, известна преди като Facebook, предварителните поръчки за дългоочакваното носимо устройство са започнали на 27 септември и според информацията са били много по-силни от очакваното.

Доставките са започнали на 10 октомври, като така наречената „оферта за предварителна поръчка“, която включва безплатен достъп до играта Quest 3 Asgard’s Wrath 2, е продължила до януари 2024 г. Усъвършенстваните версии на игрите, добавени към новия VR хедсет, включват Red Matter 2, Pistol Whip, Dungeons of Eternity и други.

Промени в дизайна на Meta Quest 3

Meta Quest 3 се предлага в 23 държави и започва от 500 долара за 128 GB памет, като цената нараства до 650 долара за модела с 512 GB. Слушалките с по-голямо пространство за съхранение включват шестмесечен пробен период на Meta Quest+ – абонаментна услуга, която предлага на потребителите две безплатни игри всеки месец и други отстъпки.

Най-лесният начин да закупите слушалките е да ги закупите директно от магазина на Meta. Meta Quest 3 се предлага и чрез избрани търговци на дребно, като Amazon, Target, Walmart и Best Buy в САЩ. хората в Обединеното кралство могат да опитат Amazon, Argos, Curry’s и други.

Обявена за пръв път от главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг през юни, Meta Quest 3 се отличава с нов дизайн, който е с 40% по-тънък и по-удобен за носене в сравнение с Quest 2. Meta твърди, че нейните слушалки са „първите“, които осигуряват едновременно изживяване с виртуална и смесена реалност на едно устройство.

Това означава, че потребителите могат напълно да се потопят във виртуални светове, като използват камерите и сензорите за дълбочина на Quest 3, за да сканират заобикалящата ги среда, така че виртуалните обекти и сцени да се наслагват върху реалния свят около тях. Предстоящата слушалка Vision Pro на Apple използва подобна технология.

„В крайна сметка нашата визия е да надхвърлим твърдите класификации на „виртуална реалност“ и „смесена реалност“, за да предоставим истински преживявания от следващо поколение, които ви позволяват безпроблемно да съчетаете физическия и виртуалния свят“, заяви по-рано Марк Ранкин, вицепрезидент на Meta за VR.

Новата версия на Quest е значително подобрена в сравнение с предшественика си Meta Quest 2. Тя разполага с дисплей с по-висока разделителна способност, така наречената „палачинка“, което означава, че изображенията и видеоклиповете изглеждат по-остри и по-детайлни в сравнение с Quest 2.

Според хора, които са го изпробвали, новият модел предлага пълноцветен режим за смесена реалност и 40% подобрение на яснотата и басовите характеристики на пространствените аудио високоговорители.

Related posts

Групи за безопасност искат от Зукърбърг да отмени достъпа до метавселената за непълнолетни

admin

Bulgari представя свой свят в метавселената

admin

Комисията на ЕС предупреждава Meta за нарушаване на антитръстовите правила

admin