Мета

Мета представя ID функция в метавселената си

Meta, известна по-рано като Facebook, стартира така наречените акаунти Meta и профили Meta Horizon. Двата „акаунта“ трябва да се използват вместо личните профили в социалните мрежи, Facebook и Instagram, които досега се използваха за регистрация в системата за виртуална реалност (VR) на бизнеса. Глобалното въвеждане ще бъде постепенно.

Както новите, така и опитните потребители на устройствата Meta VR трябва да създадат акаунт в Meta, за да влязат и да получат достъп до метавселената. След оплаквания от опасения за неприкосновеността на личния живот, възникнали около използването на лични акаунти в социалните мрежи, корпорацията се отказва от остарелия метод за влизане в системата.

Според компанията хората все още могат да създадат акаунт в Meta, като използват своите самоличности във Facebook и Instagram. Центърът за акаунти, централна точка за взаимосвързани преживявания в Meta, ще свързва потребителите, които са избрали да създадат своите акаунти в Meta чрез акаунтите си в социалните мрежи. Макар че компанията насърчава потребителите да се свързват, използвайки акаунт в Meta, лицата, които вече използват вход в Oculus, могат да продължат да го правят до 1 януари 2023 г.

Компанията обещава, че „все още ще има достъп до всички ваши предишни VR покупки и изтегляния“, след като клиентите преминат към

Въпреки че свързването на акаунти в социални мрежи, управлявани от Meta, не е задължително, фирмата все пак го предлага като избор. Според компанията връзката ще позволи по-добри преживявания в Метавселената, като споделяне на живи предавания, чат и по-бързо откриване на последователи. Човек трябва да разполага с най-новия софтуер за приложението Oculus и VR хедсета, за да може дори да започне създаването на акаунт в Meta.

Предишният акаунт в Oculus ще бъде заменен с „профил Meta Horizon“ в допълнение към акаунта Meta. Профилът ще служи като център за всички неща, свързани с аватари, и ще се разглежда като еквивалент на социалните медии в метавселената. Корпорацията вече ще ги нарича „последователи“ вместо „приятели“ в Метавселената, което придава на платформата Horizon World усещане, подобно на Instagram.

Related posts

Американските университети наблюдават обучението в метапространството с повишено внимание

admin

Седмичен преглед на метавселената: Проблеми с идентичността, проследяване на самоличността, виртуални наеми

admin

Forrester организира метавселена конференция

admin