NFT

Megadeth се впуска в нова дигитална ера с NFT и Метавселена Венчър

Мегадет навлизат в дигиталната сфера, като представят колекция от незаменими жетони (NFT). Тази инициатива, ръководена от талисмана на групата, Вик Ратълхед, смесва музиката и цифровите технологии в метавселената.

В неотдавнашно съобщение Дейв Мъстейн от Megadeth подчерта, че новият им проект, Megadeth Digital, е нещо повече от колекция NFT. Той заяви, че той отбелязва еволюцията на групата от ранните дни на траш метъла до съвременната дигитална епоха.

Тази колекция, състояща се от 5 000 части, е нещо повече от дигитално изкуство. Тя е врата към множество виртуални и материални преживявания. Притежателите на тези NFT ще получат достъп до съдържание, включително неиздавани песни, редки концертни кадри и дори лични контакти с членовете на групата.

Megadeth винаги е била свързана с иновациите и конвенциите. Това начинание е свидетелство за тяхното пътуване през музикалната индустрия. Всеки НФТ в тази колекция е цифрова реликтова версия на Vic Rattlehead. Художникът Хади е прегледал Вик, представяйки перспектива и фигура.

Мъстейн подчерта значението на феновете в това пътуване.

„Това не е само за нас. Става дума за нашите отдадени фенове, които бяха нашата сила. Тази колекция е почит към общата ни история и стъпка към съвместното ни бъдеще“, добави той.

Megadeth и революцията в Web3

През август групата обяви навлизането си в Web3 пространството, като трансформира марката Rattleheads NFT в Megadeth Digital. За визията на Мъстейн винаги е свидетелствало издаването на албума им през 2016 г., който беше придружен от пълноценно изживяване във виртуалната реалност.

„Ние бяхме в челните редици на траш метъл сцената, а сега водим атаката в ерата на Web3“, отбеляза Мъстейн.

Сътрудничейки си с основателя на проекта NFT Бил Старков и художника Haddy, известен с колекцията си „Апокалиптични маймуни“, Megadeth ще въздейства на пространството на NFT. Старков внася своя опит и прозрения, като гарантира, че изкуството и музиката на Megadeth ще намерят своя дом в блокчейн.

Старков изтъкна екипната работа между музиката и блокчейн технологията.

„Музиката е ефимерна в платформите за стрийминг, но блокчейн предлага постоянство. Този ход позволява на наследството на Megadeth да пребъде в цифровата ера“, обясни той.

Стъпката на Megadeth в света на НФТ и метавселената разширява тяхното изразяване. Това им позволява да се ангажират с феновете си, предлагайки уникална музика, изкуство и технологии.

Този проект показва отговорността на Megadeth да останат начело на технологичния напредък в музикалната индустрия. Приемайки Web3 и света на НФТ, те поставят нов стандарт за ангажираност на феновете и дигитални преживявания.

Related posts

Прането на NFT няма да бъде толкова голям проблем, колкото си мислехме

admin

Китай очертава бъдещето на web3 и NFT със „стратегически документ

admin

Програмируемите NFT съществуват от известно време, но защо?

admin