Мета

Марк Зукърбърг не е забравил метавселената

Въпреки твърденията на водещите медии, че Марк Зукърбърг възнамерява да се откаже от метавселената, е ясно, че тя остава важна част от бъдещите планове на компанията.

Въпреки това вечните скептици се опитват да използват последния кръг от съкращения на работни места в Meta, за да изградят фалшив разказ за метавселената.

Какво всъщност каза Зукърбърг

Във вторник Марк Зукърбърг съобщи, че Meta ще съкрати още 10 000 работни места, след като по-рано през ноември съкрати 11 000 души.

В писмо от над 2000 думи Зукърбърг обхвана много повече от това, тъй като главният изпълнителен директор на Meta очерта някои от най-важните технологични тенденции, които ще оформят компанията в близък и средносрочен план. Както посочва Зукърбърг, една от най-важните ще бъде начинът, по който компанията ще прилага изкуствен интелект в своите приложения и услуги.

„Вярвам, че работим върху някои от най-трансформиращите технологии, които нашата индустрия някога е виждала“, каза Зукърбърг.

Бъдещето на Meta

Зукърбърг е ясен за това къде вижда бъдещето на Meta, като заявява, че компанията е фокусирана върху създаването на „вдъхновяващи продукти, които подобряват живота на хората“.

Зук допълва: „В момента, в който е в процес на разработка, тя е в процес на разработка: „Ние правим това с изкуствен интелект, за да ви помогнем да се изразявате творчески и да откривате ново съдържание, с метавселената, за да ви осигурим реалистично усещане с нови медийни формати, за да създадем по-богати преживявания, с криптиране, за да ви позволим да общувате по все повече начини, и с бизнес инструменти, за да ви помогнем да достигнете до клиентите, да създадете възможности и да развиете икономиката.“

Очевидно е, че изкуственият интелект ще играе значителна роля в бъдещето на компанията, но той е само едно от многото направления, които Зукърбърг и Мета възнамеряват да развиват. Там, където се прилага ИИ, той невинаги ще бъде възприеман от широката общественост.

Последният цикъл на шумотевица около ИИ е силно фокусиран върху чатботовете, но Meta има предвид и други приложения. Компанията ще проучи как подобрената технология на ИИ може да се използва за увеличаване на производителността на нейните инженери – нещо, което ще бъде важно в „годината на ефективността“ на компанията.

Meta вярва, че определени работни натоварвания и процеси ще бъдат автоматизирани с течение на времето и че ИИ ще помогне да се идентифицират остарелите процеси. Тъй като Meta съкращава 21 000 служители в рамките на една година, ИИ със сигурност ще има много работа.

Related posts

DPC налага глоби на Meta в размер на 390 млн. евро заради рекламни практики

admin

Meta Quest 3 VR Headset в магазините по света. Ето какво трябва да знаете

admin

Метавселена през 2023 г: Година на технологичен скок и виртуално преосмисляне

admin