Крипто

Luna Foundation Guard изчерпала резервите си в размер на 3 млрд. долара, за да се опита да спаси TerraUSD

Luna Foundation Guard (LFG) наруши мълчанието си относно състоянието на крипто резервите си, като заяви, че ще търси компенсации за загубите на потребителите, претърпени поради срива на нейния алгоритмичен стабилен Bitcoin.

Тоненът Luna и стабилкойнът TerraUSD (UST) на Terra изпаднаха в състояние на свободно падане миналата седмица, тъй като UST загуби обвързаността си с щатския долар.

Базираната в Сингапур организация с нестопанска цел, създадена да защитава UST, написа в понеделник в тема от 10 туита, че ще се стреми да компенсира първо най-малките притежатели, като добави, че „все още се обсъждат чрез различни методи за разпределение, ще дадем нова информация скоро“.

Резервите на LFG са били изчерпани от над 80 000 биткойна на 7 май до едва 313 биткойна днес, заявиха от LFG.

Анализаторите от The Block Research изчислиха, че LFG е преминала от 3,1 млрд. долара в резервите си преди седмица към сегашните около 87 млн. долара.

Въпреки че LFG е придобила тези биткойни, за да спаси UST, тя не е могла да го направи. UST, за който се предполагаше, че винаги ще струва 1 USD, загуби почти цялата си стойност. В момента тя струва около 0,13 USD.

Този ход следва широко разпространени спекулации относно състоянието на резервите ѝ и как ще се пристъпи към компенсиране на потребителите, които са загубили огромни суми пари.

Преди да изложи състава на средствата си в понеделник, имаше оскъдни подробности за това какво се е случило или какво ще se планира да se направи. В петък стана ясно, че от общия размер на резервите в биткойни LFG наскоро е предоставила „заем“ в размер на 750 млн. долара в биткойни на фирми за извънборсова търговия и маркет мейкъри.

По това време публично известният адрес на портфейла на LFG показваше нулев баланс в биткойни. През този портфейл са преминали общо 70 736 биткойна на стойност над 2 млрд. долара.

Покрай хаоса с UST се говореше, че LFG търси още повече средства, допълнителна сума от над 1 млрд. долара, за да защити фиксинга на стабилните монети, но тези усилия изглежда са спрели, тъй като LFG не е направила никакви съобщения по тази тема.

Related posts

Законопроектът за криптовалутите в САЩ може и да не мине през Сената тази година, казва Лумис

admin

Офисът на Binance в Австралия е обискиран, тъй като ASIC разследва обвиненията

admin

Ел Салвадор – пионер в приемането на биткойн

admin