Мета

L’Occitane открива празничен магазин Metaverse със сътрудничество с художници

С наближаването на празничния сезон френският гигант в областта на красотата L’Occitane en Provence навлезе още по-напред в дигиталната сфера, като стартира иновативен празничен магазин в метавселената.

Според неотдавнашен доклад този празничен набег не е просто прехвърляне на физически продукти във виртуалното пространство, а артистично курирано преживяване, създадено в сътрудничество с художника Стивън Уилсън. Той пренася клиентите в зимна страна на чудесата, наподобяваща провансалска хижа, сгушена във френските Алпи, точно от комфорта на собствения им дом.

Виртуална провансалска ваканция на L’Occitane

Присъствието на L’Occitane в метавселената, създадено на платформата Emperia, пренася онлайн пазаруването в ново измерение. Почитателите могат да разгледат разнообразни продукти, подредени интуитивно, сегментирани по бюджет в пет продуктови области. Това включва календар за пришествия, лимитирана празнична колекция, подбрани подаръчни комплекти, набор от аромати и възхитителен списък с желания на Дядо Коледа.

Очарованието на този виртуален бутик се крие в неговата интерактивност. Купувачите могат да участват в мини-игра, ловувайки за разпръснати из пространството предмети за опаковане на подаръци, като кулминацията е персонализирана кутия за подаръци, пълна с ексклузивна коледна награда на L’Occitane. Освен това магазинът включва образователен компонент, в който потребителите могат да се запознаят с инициативите на марката за рециклиране, отразявайки ангажимента на L’Occitane за устойчивост.

Маслинови дървета и персонализирани пощенски картички

Извън виртуалната вила клиентите се срещат с интерактивно маслиново дърво – емблематичен символ на Прованс, което могат да осветят виртуално. Това пространство също така позволява на клиентите да изработват персонализирани пощенски картички с избраните от тях продукти, като по този начин преодоляват пропастта между виртуалния и физическия свят, споделяйки списъците си с желания с приятелите и семейството си.

Мариана Родригес, маркетинг директор на L’Occitane за Близкия изток, изрази гордостта си от виртуалното преживяване, като отбеляза, че в него са събрани празничният дух и същността на марката L’Occitane. Намерението е ясно: да телепортира клиентите във вълшебния свят на Прованс, без да се налага да напускат домовете си.

Мнението на Emperia за еволюцията на онлайн търговията на дребно

Олга Догадкина, главен изпълнителен директор и съосновател на Emperia, отбеляза променящия се пейзаж на онлайн пазаруването. Според нея съвременният потребител желае нещо повече от обикновена транзакция; той търси персонализирано, интерактивно пътуване, което резонира с етиката на марката. Виртуалните магазини се превръщат в постоянна част от сектора на търговията на дребно, отговаряйки на търсенето на новото поколение за по-дълбоко разбиране и връзка с търговците на дребно.

Козметични гиганти в метавселената

Очарованието на метавселената е запазено и от други марки за красота. Tatcha и Clinique са създали свои собствени виртуални пространства, предлагайки интерактивни преживявания, които отразяват уникалната идентичност на техните марки. Тези виртуални начинания подчертават потенциала на метавселената като нова граница за ангажираност и лоялност към марката.

Възприемане на дигиталните сфери от страна на модата

Модната индустрия, която се стреми към метавселената, едновременно с това използва партньорства с видеоигри, като се има предвид огромният обхват и потенциал за приходи на сектора. Партньорства като това на Burberry с Minecraft и на Ralph Lauren с Fortnite са стратегически ходове за използване на огромната аудитория, която тези платформи владеят, особено в областта на мобилните игри.

Стратегическият подход на модната индустрия „да изчакаме и да видим“ към метавселената е продиктуван от огромния размер на пазара на видеоигри, който в момента е по-доходоносен от метавселената. Този пазар, особено на мобилните игри, се характеризира с модела „free-to-play“ и покупките в приложенията, като се радва на обширна и ангажирана потребителска база, която далеч надхвърля всяка настояща платформа на метавселената.

Related posts

Потапяне в метавселената на остров Венеция

admin

Университетът в Хонконг проектира кампус с помощта на технологията Metaverse

admin

Растежът на метавселената може да помогне за намаляване на въглеродните емисии с 23%, твърди проучване

admin