Крипто

Крипто яснота: Панелът на Камарата на представителите на САЩ одобрява ключови законопроекти

На 26 юли комисия в Камарата на представителите на САЩ даде предварително одобрение на два потенциално трансформиращи законопроекта за регулиране на криптовалутите.

Тази значителна крачка, считана за огромна победа за американската криптоиндустрия, загатва за появата на така необходимата регулаторна яснота в объркания криптопазар.

Следователно това развитие предизвика интереса на криптофирми, регулатори и ентусиасти, което доведе до широкообхватно очакване и спекулации относно бъдещето на крипторегулирането в САЩ.

Усилие за рационализиране на регулаторните пейзажи

Комисията на Камарата на представителите единодушно одобри Закона за финансовите иновации и технологии за 21-ви век, с което отбеляза значителна стъпка напред в създаването на предвидими регулации. Като очертава кога криптокомпаниите трябва да се регистрират в CFTC или SEC, законът изяснява регулаторния пейзаж за индустрията.

Подкрепен от комисията чрез 35-15 гласа, Законът предлага път за криптофирмите да уверят SEC, че техните проекти са постигнали децентрализация. Следователно това им позволява да регистрират цифровите активи като цифрови стоки в CFTC, което е ключова разпоредба в този вдъхновен от републиканците законопроект.

Този ход демонстрира активен опит на законодателите да рационализират регулаторните пейзажи за криптофирмите, изяснявайки юрисдикционните неясноти между регулаторите на ценни книжа и стоки. Крайната цел е да се създаде благоприятна среда, която да насърчава иновациите, като същевременно осигурява надеждна защита на потребителите.

Значителна победа за сектора на блокчейн

Освен това Комитетът одобри Закона за регулаторната сигурност в областта на блокчейн. Това двупартийно законодателство, подкрепено от конгресмена републиканец Том Емър и конгресмена демократ Дарън Сото, има за цел да формулира ясни насоки за „разработчиците и доставчиците на блокчейн услуги“.

Сред тях са миньори, доставчици на услуги с множество подписи и платформи за децентрализирано финансиране (DeFi). Тези субекти вече са готови да се ориентират по-гладко в регулаторните пречки и изисквания, допринасяйки за бурния растеж и иновациите в криптосектора.

Конгресменът републиканец Том Емър похвали одобрението на Закона за регулаторната сигурност на блокчейн като „огромна победа“ за Съединените щати. Законът ще предложи изчерпателни насоки за това кои свързани с блокчейн субекти се квалифицират като преносители на пари на територията на САЩ, като по този начин ще изчисти значителна сива зона, която възпрепятстваше растежа на индустрията.

Повишаване на ролята на криптовалутите във финансовия пейзаж

Да предположим, че тези закони преминат следващото законодателно препятствие в Камарата на представителите. В такъв случай те ще премахнат значителна регулаторна несигурност, като повишат легитимността и потенциала на криптовалутите във финансовия пейзаж на САЩ.

Емър спомена, че фирмите, които не съхраняват средства на клиенти, няма да бъдат категоризирани като преносители на пари, като по този начин ще се премахне значителна регулаторна бариера.

Този напредък представлява повратна точка в продължаващия диалог около регулирането на криптовалутите в САЩ, като бележи преход от скептицизъм към признаване на ролята на криптовалутите във финансовия пейзаж.

Дебатът относно законопроекта за структурата на пазара на цифрови активи

Напредъкът обаче не беше единодушен по отношение на всички предложени законодателни актове. Комитетът отказа да подкрепи друг предложен законодателен акт – The Digital Assets Market Structure Bill (Законопроект за структурата на пазара на цифрови активи). Това развитие подчертава съществуващото напрежение и разногласия в рамките на законодателния орган относно подхода към регулирането на криптовалутите.

Related posts

Кения отменя лиценза на Worldcoin – данните на потребителите са изложени на риск

admin

Централната банка на Сингапур разкрива правила за стабилността и надзора на Stablecoin

admin

Изпълнителният директор на Coinbase открива и връща 322 хил. долара в неактивни криптовалути

admin