Крипто

Крипто токените, базирани на изкуствен интелект, отбелязват 7-дневен скок

В постоянно развиващия се свят на криптовалутите ралито на биткойна направи кратка пауза. И все пак, докато водещата цифрова валута се стабилизира, на пазара се наблюдава интригуващо явление.

Базираните на изкуствен интелект крипто токени, които някога бяха слабо представена ниша, бележат значителен подем, като проекти като Injective (INJ) и Render (RNDR) са начело на тази нова тенденция.

Областта на ИИ е синоним на иновации и напредничаво мислене. С технологични гиганти като Microsoft, OpenAI и Google, които прокарват граници, сливането на ИИ с блокчейн изглежда неизбежно. Това съчетание сега се превръща в значителен растеж на криптоарена на ИИ. Токените, съсредоточени около тази иновативна комбинация, отбелязват значителен скок както в пазарната капитализация, така и в обема на търговията.

Например Injective (INJ) зае водеща позиция с 20,52% ръст на цената само за седмица, достигайки връх от 13,40 USD. Този блокчейн, който е пионер в автоматичното изпълнение на интелигентни договори, сега може да се похвали с пазарна капитализация от 1,11 млрд. долара. Скокът в ангажираността на общността и впечатляващата Total Value Locked (TVL) от 20,89 млн. долара подхранват този скок.

Други забележителни резултати

Докато INJ привлича заглавията, други токени с изкуствен интелект не остават по-назад. Render (RNDR) отбеляза скок на цената със 17,36% в рамките на една седмица, достигайки 2,46 долара. Едновременно с това цената на The Graph се повиши с 19,62% през изминалата седмица, а Oasis Network (ROSE) отбеляза ръст от 13,43%, въпреки че се сблъска с малък спад през последните 24 часа.

Струва си да се отбележи, че Fetch.ai (FET) се превърна в тъмен кон, като стана свидетел на зашеметяващ 47,04% скок на цената само за седем дни. Този скок се дължи на това, че токенът проби възходящ модел на паралелен канал, който обикновено се счита за мечи.

Неуспелите

Някои нови играчи също правят своя отпечатък. 0x0.ai стана свидетел на покачване от 5,39% за един ден, а двуседмичното му представяне завърши с 18,46% увеличение. Пазарът OCEAN демонстрира солиден ръст от 22,25% за една седмица въпреки спада от 20% в обемите на търговия през последните 24 часа.

Bitcoin: период на стабилизация

Ако обърнем внимание на пазарния гигант, Биткойн изглежда си поема дъх. Въпреки че пазарната капитализация на криптопазара започна седмицата със 7,7% по-високо, подкрепена основно от Биткойн, емблематичната монета се стабилизира. Индексът на крипто страха и алчността показва, че пазарните настроения се изместват към алчността. Въпреки това цената на Биткойн остава под славните си дни от ноември 2021 г.

Понастоящем цената на Биткойн е 34 192,79 щатски долара, като през последните 24 часа тя отбеляза скромен спад от 0,30%. Но надеждата не е загубена за ентусиастите. Обещаващ знак е образуването на „златен кръст“ на дневните времеви рамки, което подсказва за потенциален приток на краткосрочни купувачи.

Related posts

Портфейлите на Solana са обект на хакерска атака на стойност милиони долари

admin

Специален агент на IRS: Крипто е бъдещето, но има „купчини измами“

admin

Създателят на Dogecoin казва, че Apple Vision Pro ще се провали

admin