Крипто

Крипто борсата Kraken урежда дело с Министерството на финансите на САЩ за олужване на клиенти в Иран

Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерството на финансите на САЩ постигна споразумение с криптоборсата Kraken за обслужването на клиенти в Иран, се казва в изявление на OFAC от понеделник.

Kraken се съгласи да плати 362 159 долара, за да уреди потенциалната си гражданска отговорност за очевидни нарушения на санкциите срещу Иран. Kraken също така се съгласи да инвестира 100 000 долара в прилагането на допълнителни механизми за контрол на спазването на санкциите.
Според OFAC Kraken не е успяла да приложи подходящи инструменти за геолокация, включително автоматизирана система за блокиране на адреси по интернет протокол (IP), което е позволило на клиенти в Иран да извършват трансакции в платформата на Kraken.

Марко Сантори, главен юридически директор в Kraken, заяви пред CoinDesk по имейл, че „Kraken е доволна от разрешаването на този въпрос, който открихме, доброволно се самодокладвахме и бързо коригирахме“.

Сантори добави, че „дори преди да сключим това споразумение, Kraken предприе редица стъпки за укрепване на нашите мерки за съответствие. Това включва по-нататъшно укрепване на системите за сигурност, разширяване на нашия екип за спазване на правилата и подобряване на обучението и отчетността.“

Related posts

Правната рамка на Япония се адаптира към ерата на Web3

admin

Кения отменя лиценза на Worldcoin – данните на потребителите са изложени на риск

admin

Shiba Inu Crypto прави пробив в метавселената

admin