Мета

„Китайският Google“ Baidu планира разширяване на изкуствения интелект и метавселената

Китайският технологичен гигант Baidu, известен още като „китайския Google“, разкри плана си за разширяване на областите на генеративния изкуствен интелект и метавселената, както и на квантовите изчисления. Робин Ли, главен изпълнителен директор на Baidu, обяви това по време на годишната конференция на компанията за разработчици на ИИ „Baidu Create 2022“, която се проведе виртуално в собственото ѝ приложение за метавселена.

Г-н Ли разгледа проучванията и анализите на Baidu за бъдещите технологични тенденции, обхващащи редица нововъзникващи технологии, включително изкуствен интелект, автономно шофиране, интелигентно търсене, квантови изчисления и научни изчисления с изкуствен интелект по време на „Create 2022“, която се проведе виртуално в нейната платформа XiRang metaverse и за първи път беше организирана съвместно от хора и роботи.

В речта си, озаглавена „Иновациите стимулират растежа, обратната връзка стимулира иновациите“, г-н Ли говори за стратегията на Baidu за насърчаване на здравословен и устойчив растеж. „Алгоритмите за дълбоко обучение поставиха крайъгълния камък на четвъртата технологична революция“, обясни Ли. Ролята на обратната връзка от пазара, потребителите и клиентите за стимулиране на технологиите също беше подчертана от г-н Ли.

Собствен дебют в метавселената

Baidu направи своя дебют със собствено решение за метавселена -XiRang MetaStack. Компанията твърди, че с помощта на нейната платформа изграждането на метавселена може да стане само за 40 дни, за разлика от обичайните шест до дванадесет месеца, които биха отнели други решения.

Според прессъобщението XiRang MetaStack осигурява „напълно нестандартно изживяване при разработката с 20 основни възможности на ИИ, обхващащи реч, семантика, визия, аудиовизия, блокчейн и AIoT“, и може да „увеличи средната ефективност на научноизследователската и развойната дейност с 300% при половината от разходите за експлоатация и поддръжка“.

Related posts

Дали Fortnite е истинска метавселена?

admin

Седмичен преглед на метавселената: Проблеми с идентичността, проследяване на самоличността, виртуални наеми

admin

UFC проучва възможностите на метавселената за виртуални битки

admin