Крипто

Кения отменя лиценза на Worldcoin – данните на потребителите са изложени на риск

Правителството на Кения отмени лиценза за работа на софтуерната компания Tools for Humanity, която стои зад криптографския протокол за идентификация Worldcoin, след като стана ясно, че сканирането на ириса на очите в рамките на проекта е причинило заболяване на някои хора, съобщават местни медии.

Worldcoin вече беше спрян от Министерството на вътрешните работи на Кения. От началото на август агенциите за финанси, сигурност и защита на данните в страната разследват легитимността и безопасността на данните на проекта, подкрепен от Сам Алтман.

Главният изпълнителен директор на Worldcoin: „Ние не продаваме данни на потребителите
На 6 септември Алекс Блания, съосновател и главен изпълнителен директор на базираната в Германия организация Tools for Humanity, се яви лично пред парламентарната комисия, разследваща Worldcoin, в кенийската столица Найроби, за да защити своята организация, според онлайн изданието BitcoinKE.

Показанията му бяха дадени ден след като свидетелят Марубе Могусу заяви пред същата комисия, че е получил проблеми с очите, след като е сканирал ириса си с помощта на така нареченото устройство Orb на Worldcoin. Могусу каза, че е трябвало да отиде на лекар, след като очите му „започнали да сълзят“.

Блания разкри, че досега около 635 000 души в Кения са изтеглили приложението Worldcoin. От тях 301 000 потребители са се регистрирали и са проверили данните си. Около 195 000 все още предстои да бъдат сканирани, което оставя общо пет милиона токена Worldcoin „в очакване“, каза той.

Главният изпълнителен директор, за когото се съобщава, че е бил „изпечен“ от седемнадесетчленната Специална анкетна комисия за Worldcoin, отрече няколко обвинения, отправени към неговия проект, включително обвинения в неправилно обработване на лични данни.

Related posts

Подкрепа за криптопазара в Обединеното кралство, тъй като крипто законопроект получи кралско одобрение

admin

Revolut прекратява услугите за криптовалута в САЩ

admin

Изпълнителният директор на Coinbase открива и връща 322 хил. долара в неактивни криптовалути

admin