Крипто

Какво значение има метавселената за криптовалутите

Метавселената може да доведе до създаването на децентрализирана цифрова валута

Със сигурност метавселената и криптовалутите са все още в начален стадий на развитие. Наистина, по време на разговора с главния изпълнителен директор на новопокръстената Meta Platforms Марк Зукърбърг за приходите от Q3 2021 г. той заяви, че действителните финансови резултати за метавселената (и най-вероятно за съпътстващия я криптопроект) няма да бъдат съществени до много по-късно през това десетилетие.

Въпреки това тази идея вече е в процес на тестване. Докато Diem (заедно с банковия си партньор Silvergate Capital (NYSE:SI)) изчакват развитието на технологиите. Meta Platforms неотдавна дебютира с Novi – портфейл за криптовалута.

Пилотната инициатива за дигитален портфейл ще използва стабилната монета Paxos (CRYPTO:PAX). Освен това ще си сътрудничи с Coinbase Global (NASDAQ:COIN), за да позволи на малка група потребители в САЩ и Гватемала да изпращат пари през граница. Novi се стреми да ускори процеса на прехвърляне на пари между членовете на семейството, като същевременно спестява пари в индустрията за парични преводи. Която обработва стотици милиарди долари годишно и е изключително печеливша. Засега Novi ще може да се използва безплатно.

Криптовалутите и метавселената все още са в начален етап на развитие

По същество криптовалутите и метавселената са все още в ранните си етапи на развитие. Novi е един от тези опити на бизнеса, известен някога като Facebook. Въпреки това, ако Meta Platforms постигне целите си, до края на 2020 г. тя може да разполага с една от най-завършените компютърни платформи. Тя обхваща видеоигри и приложения, система за разплащания и защита на активите, както и цялата поддържаща инфраструктура.

Meta Platforms може да се сблъска с конкуренцията на мозайка от други оперативно съвместими блокчейн вериги (като Ethereum), програми (като тези, разработени от Unity Software). И хардуер (като например чипове, произведени от NVIDIA), основани на истински децентрализирани принципи.

Казано по друг начин, Meta Platforms със своите милиарди месечни потребители на социални медии на практика са подпечатали сделката. Цифровите валути и активи са тук, за да останат. Надпреварата за създаване на най-добрата метавселена с поддържащо преживяване за цифрови активи официално започна.

Related posts

Спорният инвеститор в криптовалути Sifu губи 3,3 млн. долара при хакването на SushiSwap

admin

Централната банка на Сингапур разкрива правила за стабилността и надзора на Stablecoin

admin

Battle Infinity – Най-добрият нов гейминг токен за покупка през 2022 г.

admin