NFT

Какво прави NFT сигурни и ще се промени ли това към по-добро?

Вече сме писали за функциите за сигурност, които са присъщи на света на NFT. Писали сме дори за естеството на динамичните NFT, които са още по-интересни от гледна точка на кодирането. Вчера подробно описахме съвместната работа на две компании, които преосмислиха естеството на сигурността на NFT. Днес искаме да поговорим малко за това, което прави тази сигурност толкова важна, и да разгледаме дали това ще бъде така и в бъдещето на NFT. Дори при неотдавнашния (според някои временен) спад на пазарите на NFT, аспектът на сигурността все още е интересен.

Сигурността на тези активи се основава на кода, който ги прави уникални. Когато купувачът придобие NFT, той получава място в блокчейна, което го идентифицира като единствен притежател на кода, който идентифицира действителния NFT.

При динамичните NFT това е малко по-различно. Блокчейнът все още запазва записа на NFT и на първоначалния купувач, но базовият код – от метаданните до самото изкуство – може да бъде програмиран да се променя. И така, това означава, че каталожната информация може да се промени, а търсачките, които ги категоризират, ще ги разбъркат малко. Това може да добави допълнителна дълбочина в сигурността им.

„Съществува много неравномерно разпределение и малък брой китове, които контролират по-голямата част от стойността в системата. Но от моя гледна точка тази система е толкова млада и ние виждаме едва началото ѝ. През последната година видяхте възхода на толкова много нови алтернативни слоеве или блокчейн от второ поколение, които използват доказателство за залог. Приемането на криптовалути се разраства с изумителни темпове в световен мащаб.“ -Time

Related posts

Sheepverse е нововъзникваща NFT колекция

admin

Продажбите на NFTs „Sewer Pass“ на Yuga Labs надхвърлят 70 милиона долара за по-малко от 30 дни

admin

Clupos разработва ново пространство за игри

admin