Крипто

Какво е бъдещето на криптовалутите?

През последните години криптовалутата се превърна в глобален феномен, въпреки че все още има какво да се научи за тази развиваща се технология. Около технологията и нейната способност да разруши традиционните финансови системи се въртят много опасения и тревоги.

Джоузеф А. Грундфест, професор в Станфордския правен факултет, наскоро седна да обсъди как се използва криптовалутата в момента, къде са допуснати грешки и какво е бъдещето на тази технология. Като бивш комисар на Комисията по ценните книжа и фондовите борси и експерт по финансови системи, професор Грундфест е в уникална позиция да коментира бъдещето на криптовалутата.

Истината за ненадеждните системи

Поддръжниците на Биткойн и други криптовалути твърдят, че тези финансови платформи по своята същност са системи без доверие – т.е. те не са пряко свързани с никоя национална държава, правителство или орган. Те твърдят, че криптовалутата превъзхожда традиционните физически валути, тъй като не зависи например от федералното правителство на САЩ.

Грундфест отбелязва, че независимо дали смятате, че това е добро или лошо, то не е съвсем точно. Криптовалутите всъщност изобщо не са без доверие. Те все още са зависими от основната инфраструктура, захранваща криптовалути като Биткойн, голяма част от която се намира в Китай. Китайското правителство теоретично може да направи промени в криптовалутите на фундаментално ниво, като наложи волята си на миньорите на данни, които поддържат работата им.

Related posts

Тамадож – криптовалутата с потенциал за огромен скок

admin

Какво представлява криптовалутата и коя крипто е най-подходяща за инвестиране

admin

AI Crypto Scam дует е обвинен за $25M Ponzi Scheme

admin