Крипто

Изпълнителният директор на Coinbase открива и връща 322 хил. долара в неактивни криптовалути

В огромния и сложен свят на цифровите валути един финансов археолог наскоро откри забравено богатство.

Конор Гроган, ръководител на продуктовия отдел в Coinbase, се впусна в търсене на цифрово съкровище, което го накара да открие спящи криптовалути на стойност стотици хиляди долари. Той проследи тези изгубени средства и се свърза с незнайния им собственик, откривайки една завладяваща история за цифровата забрава и преоткриването им.

Разшифроване на цифровата загадка

Когато през 2016 г. блокчейнът на Ethereum се разклони, по невнимание се стигна до особен сценарий. Инвеститорите, които притежаваха стандартния Етер, получиха идентична сума в Етериум Класик (ETC) – неочаквана печалба, за която мнозина забравиха или никога не забелязаха. Гроган откри този често срещан пропуск, разкривайки как е върнал шестцифрени суми на инвеститорите. В един от случаите той дори предупредил потребител на Twitter за 23 нови токена Ether.

Според хора, запознати с въпроса, откриването на тези изгубени цифрови съкровища не е било малък подвиг. Гроган се е ориентирал в „богатия списък на ETC“ – хранилище на акаунти, богати на ETC, до които никога не е имало достъп. Той идентифицира около 20 адреса, на които има над 250 000 долара в недокоснати ETC, и старателно претърсва всеки от тях, опитвайки се да установи контакт със собствениците.

Проследяване на пътя към криптосъкровищницата

Макар че повечето портфейли водели до „задънени улици“, Гроган най-накрая открил успех с адрес с префикс „0x475“. Интересно е, че този портфейл съдържаше криптовалута с име „EOSDAC“, пусната в обръщение към притежателите на Етериум през 2018 г. Тази следа позволи на Гроган да проследи EOS портфейла на притежателя, разкривайки богата история и отвеждайки го до нищо неподозиращия собственик. В туитър Гроган заяви;

Усилията на Гроган привлякоха вниманието в критичен момент. Цената на акциите на Coinbase рязко се повиши след включването ѝ в повторно подадените заявления за спот Bitcoin ETF от известни мениджъри на активи, включително BlackRock и Fidelity. Анализаторите от Bernstein наскоро предположиха, че има голяма вероятност за одобрение на спот ETF за биткойн в САЩ, въпреки опасенията на SEC относно надеждността и потенциалната манипулация на цените в нерегулираните спот борси.

Окуражаващо бъдеще

Притесненията на SEC обаче не помрачиха настроението на глобалните мениджъри на активи. The Wall Street Journal съобщи, че критиката на SEC, че неотдавнашните заявки за спот биткойн ETF са били „неадекватни“, е довела до бурна активност. Световноизвестни мениджъри на активи като BlackRock и Fidelity незабавно подадоха отново своите заявления, които сега включват споразумения за споделяне на наблюдението с Coinbase. Според доклад на Forbes акциите на Coinbase са поскъпнали с 10 % в отговор на тези събития, което е довело до ръст от над 130 % от началото на годината.

Търсенето на дигитално съкровище не само върна едно богатство на законния му собственик, но и привлече отново вниманието към динамичния свят на криптовалутите, отразявайки техния потенциал да променят финансовия пейзаж. Историята напомня на инвеститорите в цифрови технологии да следят своите авоари и значението на прозрачността на блокчейн, където всяка транзакция е отчетена и чака да бъде открита от достатъчно усърдните, които търсят.

Related posts

Coinbase се прицелва в крипто кредитирането с нова институционална платформа

admin

Кения отменя лиценза на Worldcoin – данните на потребителите са изложени на риск

admin

Обемът на Floki Inu (FLOKI) се покачва с 300% заради плановете за игра в китайската метавселената

admin