Виртуална реалност Технологии

IQiyi пуска конкурентни слушалки за виртуална реалност

По данни на компанията екипът на Adventure Dream е установил контакти и партньорства с над 100 известни създатели на игри. Каталогът с игри се развива непрекъснато, като на месец се добавят от три до пет нови заглавия. Новата притурка, включваща огромната колекция от съдържание на iQiyi, ще разполага и с голям избор от най-новите филми и телевизионни епизоди.

Xiong Wen, главен изпълнителен директор на iQiyi Intelligence, заяви, че фирмата е решила да промени името си на Dream Bloom, за да откъсне значително парче от пая на бъдещия пазар на метауслуги.

В романа си „Снежна катастрофа“ от 1992 г., чието действие се развива в близкото бъдеще, където виртуалният и физическият свят са сложно преплетени, американският автор на научна фантастика Нийл Стивънсън създава думата „метавселена“. Метавселената е нов термин, който се отнася до споделен виртуален свят, в който хората могат да си взаимодействат с помощта на виртуални технологии като виртуална реалност и добавена реалност.

„Метавселена, интернет от следващо поколение“
На пресконференция в Пекин Сьонг заяви, че метавселената ще бъде интернет от следващо поколение, а виртуалната реалност ще служи като портал към метавселената.

„Виртуалната реалност все още е в ранен етап на развитие“, отбеляза Ксионг. Нещо повече, „в бъдеще тя ще има още по-голям потенциал за растеж“.

Qualcomm XR2, най-мощният мобилен VR чипсет, захранва най-новото устройство за виртуална реалност на iQiyi, което струва 1 999 юана (314 USD). Устройството, което се предлага с 8 GB RAM, осигурява отлична производителност за игри и други цифрови развлечения във виртуалната реалност.

Статистическата фирма Statista прогнозира, че през 2020 г. Китай ще похарчи най-много средства за технологии за добавена и виртуална реалност. Общите инвестиционни разходи се очаква да достигнат 5,8 млрд. долара. Освен това през 2020 г. общите разходи в световен мащаб трябва да достигнат 18,8 млрд. долара.

Related posts

Метавселена: Facebook експериментира с технология за проследяване чрез очите

admin

ChatGPT преминава през интервю за кодиране в Google за инженер 3-то ниво със заплата от 183 хил. долара

admin

UFC проучва възможностите на метавселената за виртуални битки

admin