Мета

Инвестиране в метавселената: Токени или акции?

В момента метавселената е актуална тема и за това има основателна причина. Очаква се до 2029 г. тя да нараства с до 48% годишно, което я прави изключително доходоносен сектор за инвестиране.

В резултат на това предприятията в областта на социалните мрежи, игрите и cloud услугите също могат да се възползват от повишения интерес към метавселената.

Токени или акции на метавселената?
Един от начините за инвестиране в метавселената е чрез метавселенски токени, които могат да се използват като форма на инвестиция в акции на компания от метавселената. Друга възможност е да се инвестира в пространството на метавселената чрез закупуване на виртуална земя или придобиване на цифрови активи.

Три компании, които са в добра позиция да се възползват от растежа на метавселената, са Nvidia, Advanced Micro Devices (AMD) и Match Group (MTCH).

Nvidia е американска корпорация, която разработва графични процесори (GPU), интерфейси за програмиране на приложения (API) за наука за данните и високопроизводителни изчисления, както и системи на чип (SoC) за мобилни компютри и автомобилни пазари.

Omniverse друга метавселена
Очаква се Nvidia да извлече голяма полза от нарастващия интерес към метавселената през 2023 г. благодарение на своята платформа „Omniverse“, която позволява на потребителите да създават и проектират елементи за метавселената. Очаква се пазарът да допринесе с милиарди долари за приходите на Nvidia в дългосрочен план, тъй като секторът се разраства.

Advanced Micro Devices (AMD) е друга базирана в САЩ компания, която произвежда полупроводници. Нейните чипове се използват в центровете за данни и са подходящи за крайни продукти.

Въпреки че AMD не участва пряко в метавселената, се очаква тя да се възползва от нарастващото търсене на нейните продукти от страна на криптоминьорите. С увеличаването на добива ще нараснат и продажбите на AMD, което я превръща в своеобразен „производител на лопати“ за метавселената.

Related posts

Ferrari се стреми да включи метавселената в своя бизнес модел

admin

Популярното китайско телевизионно предаване „Sing!China“ идва в метавселената

admin

Meta представя реалността на метавселената, докато Apple подготвя слушалките Vision Pro VR

admin