Крипто

ИИ токенът SingularityNET (AGIX) избухнна

Ключовата дума Artificial Intelligence (AI) показва 1,2 милиарда резултата в Google само за 0,44 секунди. Въпреки че терминът продължава да бъде актуален в различни търсачки и платформи на социалните медии, една област, която се възползва пряко от напредъка на инструментите и приложенията на ИИ, са токените за ИИ.

SingularityNET (AGIX) е сред най-популярните цифрови активи, работещи под знака на ИИ, като валутата е нараснала с над 1300% през 2023 г.

AGIX е новият токен на SingularityNET – платформа, задвижвана от блокчейн, която позволява на потребителите да създават, споделят и печелят от услуги, свързани с процъфтяващия сектор на ИИ.

Токенът откри годината на 1 януари с цена на търговия от 0,04603 щатски долара и сравнително малък дневен обем на търговия от 886 504 щатски долара. Междувременно пазарната капитализация на токена беше около 52 млн. долара.

При положение, че цялата криптоикономика е във възходящ тренд, AGIX затвори януари с много по-добра цена от 0,177 долара и в този процес донесе 285% печалба на инвеститорите, които държаха токена през първия месец на годината.

AGIX достигна годишен връх чрез партньорството с Cardano

На 7 февруари SingularityNET обяви, че си партнира с Cardano – един от протоколите, за които се твърди, че са решили трилемата на блокчейн – сигурност, децентрализация и мащабируемост.

SingularityNET ще се възползва от Haskell, език за програмиране, разработен от проекта на Чарлз Хоскинсън, и ще засили високите приложения за своите разработчици, използвайки MeTTa (Meta Type Talk), език за конкретна област (DSL) със силни връзки с изкуствения интелект. По същество MeTTA позволява автономна оперативна съвместимост между множество услуги на ИИ.

Ефектът от това съобщение беше скок в цената на AGIX до месечен и годишен връх от 0,6637 USD на 8 февруари, след като започна месеца с цена на търговия от 0,177 USD и тества дневно дъно от 0,1672 USD в същия ден.

AGIX скочи с 1341,89% от 1 януари до 8 февруари и въпреки сериозната корекция, дължаща се до голяма степен на прибирането на печалби от някои търговци, токенът запази инерцията си и затвори месеца на намалена цена от 0,4923 USD.

През февруари дневните обеми на търговия нараснаха от най-ниските 35 млн. долара до най-високите 502 млн. долара. Бичият сентимент изведе пазарната капитализация над границата от 500 млн. долара до 593 млн. долара в края на втория месец на 2023 г. AGIX се повиши със 178% в рамките на 28 дни.

Related posts

Дали стабилната монета е отговорът?

admin

PYUSD на PayPal се сблъсква с критиките от Конгреса, тъй като фалшиви токени заливат блокчейна

admin

Защо биткойнът се издига нагоре заради популярността на ETF

admin