Крипто

ИИ токенът SingularityNET (AGIX) избухнна

Ключовата дума Artificial Intelligence (AI) показва 1,2 милиарда резултата в Google само за 0,44 секунди. Въпреки че терминът продължава да бъде актуален в различни търсачки и платформи на социалните медии, една област, която се възползва пряко от напредъка на инструментите и приложенията на ИИ, са токените за ИИ.

SingularityNET (AGIX) е сред най-популярните цифрови активи, работещи под знака на ИИ, като валутата е нараснала с над 1300% през 2023 г.

AGIX е новият токен на SingularityNET – платформа, задвижвана от блокчейн, която позволява на потребителите да създават, споделят и печелят от услуги, свързани с процъфтяващия сектор на ИИ.

Токенът откри годината на 1 януари с цена на търговия от 0,04603 щатски долара и сравнително малък дневен обем на търговия от 886 504 щатски долара. Междувременно пазарната капитализация на токена беше около 52 млн. долара.

При положение, че цялата криптоикономика е във възходящ тренд, AGIX затвори януари с много по-добра цена от 0,177 долара и в този процес донесе 285% печалба на инвеститорите, които държаха токена през първия месец на годината.

AGIX достигна годишен връх чрез партньорството с Cardano

На 7 февруари SingularityNET обяви, че си партнира с Cardano – един от протоколите, за които се твърди, че са решили трилемата на блокчейн – сигурност, децентрализация и мащабируемост.

SingularityNET ще се възползва от Haskell, език за програмиране, разработен от проекта на Чарлз Хоскинсън, и ще засили високите приложения за своите разработчици, използвайки MeTTa (Meta Type Talk), език за конкретна област (DSL) със силни връзки с изкуствения интелект. По същество MeTTA позволява автономна оперативна съвместимост между множество услуги на ИИ.

Ефектът от това съобщение беше скок в цената на AGIX до месечен и годишен връх от 0,6637 USD на 8 февруари, след като започна месеца с цена на търговия от 0,177 USD и тества дневно дъно от 0,1672 USD в същия ден.

AGIX скочи с 1341,89% от 1 януари до 8 февруари и въпреки сериозната корекция, дължаща се до голяма степен на прибирането на печалби от някои търговци, токенът запази инерцията си и затвори месеца на намалена цена от 0,4923 USD.

През февруари дневните обеми на търговия нараснаха от най-ниските 35 млн. долара до най-високите 502 млн. долара. Бичият сентимент изведе пазарната капитализация над границата от 500 млн. долара до 593 млн. долара в края на втория месец на 2023 г. AGIX се повиши със 178% в рамките на 28 дни.

Related posts

Основателят на OpenAI все още иска вашето внимание за валутата Worldcoin

admin

Доклад казва, че Bitcoin може да достигне 45 000 долара до 20 май въз основа на минали тенденции

admin

Промяна в цените на криптовалутите на глобалния пазар

admin