Мета

Хаптичните ръкавици позволяват на хората да се докосват един друг в метавселената

Наречена „WeTac“, технологията се основава на свързани съществуващи идеи и функционира чрез лепенка за ръка, която е базирана на хидрогел. Тя симулира усещане на дланта, позволявайки на потребителя да почувства човешкото усещане.

Според обяснителен материал, публикуван от CityU, WeTac се състои от меки ултратънки елементи и събира данни за усещането. Това означава, че хората могат да се докосват един друг в метавселената, което подобрява преживяването и реалността и.

„Обратната връзка от допир има голям потенциал, заедно с визуалната и звуковата информация, във виртуалната реалност (VR)“, казва Ю Синге, ръководител на изследването и доцент в катедрата по биомедицинско инженерство в CityU.

Технологията на CityU за така наречената „skin virtual reality“ не е съвсем нова. Чувствителните на допир ръкавици се използват от известно време. Съществуващите версии обаче са критикувани, че разчитат „предимно на обемисти помпи и въздуховоди, захранвани и контролирани чрез куп шнурове и кабели“.

Критиците твърдят, че това „сериозно пречи на потапянето в преживяването на потребителите на виртуална и добавена реалност“.

Xinge заяви, че ръкавиците WeTac не изискват непрекъсната връзка със захранващи кабели и други проводници, които пренасят усещания. Това дава възможност за по-добро движение и по-голяма подвижност, особено по време на игри и спорт.

С тегло малко под 20 грама, устройството се монтира на ръката, използва Bluetooth и има презареждаща се батерия. Потребителите могат да персонализират собствените си устройства, за да имат усещане, което имитира реалния живот. Това се дължи на факта, че хората имат различна чувствителност.

Related posts

Invisible Universe влиза в метавселената

admin

State Farm пуска iHeartMedia метавселена пространство

admin

Китайската провинция Шандун с амбициозен мета растеж от 20,5 млрд. долара

admin