NFT

Greyscale – оптимистично настроени за влиянието на Ordinals върху Bitcoin

Броят на дневните трансакции с биткойн достигна нов връх през уикенда, само няколко дни след като Grayscale публикува доклад, в който се възхвалява ефектът на Ordinals върху крипто мрежата.

В събота средният брой дневни трансакции за предходните седем дни възлезе на 396 350, подчертавайки нарастващото използване на блокчейн, който захранва водещия световен цифров актив. Ден по-късно Ordinals постави свой собствен рекорд с регистрирани над 300 000 вписвания.

В края на миналата седмица дружеството за управление на активи се зае с трудната за решение тема за Ordinals, която предизвика смесен отговор от страна на биткойн компанията. В статията на „Маркет Байт“ се казва, че протоколът представлява „една от по-големите възможности за приемане на биткойн, особено като се има предвид, че биткойн мрежата исторически се разглежда като твърда блокчейн екосистема“.

Позитивно настроени към биткойн

Въпреки краткия си живот протоколът Ordinals, който позволява на потребителите да създават NFT в биткойн, вече е оказал значително влияние върху мрежата, като броят на вписванията наскоро надхвърли 2,5 млн.

Въпреки огромния му успех много твърдолинейни биткойнисти се противопоставят на протокола, твърдейки, че той претрупва блокчейна и отклонява вниманието от основната му употреба като цифрова валута от типа „peer-to-peer“.

Въпреки че блогът Grayscale признава тези критики, той твърди, че базираните на биткойн NFT са положителни по две основни причини. А именно, че те увеличават таксите за добив и „потенциално допринасят за културна трансформация в биткойн общността“.

Въпросът за таксите за добив е неоспорим: според Dune Analytics от стартирането на Ordinals през януари миньорите са прибрали над 6,6 млн. долара от тенденцията. Но как според Грейскал Ordinals може да промени положително биткойн общността?

Related posts

Как се е променила сигурността на NFT след един от най-тежките обири?

admin

Pixels – нов интригуващ NFT проект

admin

Spider tanks ще бележи печеливш старт

admin