Мета

Готов ли е светът за музикални концерти в метавселената

Музикалните концерти в метавселената стартират. „Your Song“ е една от класическите композиции на сър Елтън Джон. Излязла през 1970 г., песента разказва за размислите на музиканта, на когото му се иска да бъде скулптор. Това въображение не се изчерпва с направата на песента, която по стечение на обстоятелствата е първата на големият музикант.

Петдесет и две години по-късно Джон отново си е представил себе си, този път в друго цифрово измерение. Певецът, който е продал над 300 милиона плочи, сега смята, че е време метавселената да се превърне в неговата голяма сцена.

Джон си сътрудничи с Roblox – платформа за игри и виртуална реалност, която позволява провеждането на концерти в метавселената. Той обяви, че в края на турнето си през 2023 г. ще бъде домакин на 10-минутно виртуално шоу на живо, озаглавено „Elton John Presents: Beyond the Yellow Brick Road“.

Музикални концерти: Изпълнителите използват метавселената, за да се свържат с феновете

Елтън Джон е един от първите изпълнители в музиката, които провеждат концерти в метавселената. Травис Скот винаги е имал футуристичен подход към своята музика. През 2020 г. той проведе концерт на Fortnite в метавселената, който имаше около 28 милиона посетители.

Изпълнителите използват метавселената, за да се свържат с феновете си чрез няколко дейности, включително виртуални концерти и продажби на мърчандайз. Съществува и силен стремеж от страна на музикантите и музикалните компании да комбинират преживявания, включващи игри и музика.

Експертите очакват, че броят на изпълнителите в метавселената ще се увеличи, тъй като тя позволява на артистите да се представят пред световна публика, без да напускат домовете си – една справедлива почивка от забързаните графици на турнетата, които те следват.

Related posts

Ferrari се стреми да включи метавселената в своя бизнес модел

admin

DatChat влиза в съвместен метавселена проект

admin

SKT достигна важнен етап с метавселената Ifland

admin