Крипто

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг потвърждава интеграцията на Lightning Network

Брайън Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, разясни намерението на борсата потенциално да интегрира Lightning Network – известното решение за мащабиране на втория слой на биткойн.

В отговор на критиките на Джак Дорси, съосновател на компанията за финансови услуги Block Inc, Армстронг разсея опасенията за пренебрегване на Биткойн и неговата Lightning Network от страна на Coinbase.

Светкавичната мрежа е важен инструмент, който иновативно решава проблемите с мащабируемостта на Биткойн. Нейният централен механизъм дава възможност на потребителите да създават канали за плащане помежду си, насърчавайки трансакциите извън веригата. Важно е да се отбележи, че тези трансакции извън веригата са по-бързи и по-рентабилни от конвенционалните трансакции на веригата на Биткойн.

Coinbase се противопоставя на подкрепата за Bitcoin
Армстронг отвърна на твърденията на Дорси, че Coinbase избягва най-ценната криптовалута в света. Главният изпълнителен директор на Coinbase подчерта,

Дорси, известен поддръжник на Биткойн, изрази ентусиазъм към предложението на Армстронг за сътрудничество, като подчерта, че „би било изключително, ако отделите повече ресурси към първоначалния си фокус върху Биткойн и технологиите на Layer-2. Бихме били повече от готови да обединим усилията си“.

Стъпка към интегрирането на Биткойн в слой 2

Това не е първата инсинуация на Армстронг към интеграция на Lightning Network след критиките за „активно игнориране“ на протокола. По-рано тази година той призна: „Lightning притежава значителни достойнства и е нещо, което вероятно ще включим“.

Ако Coinbase поддържа Lightning Network, тя ще се присъедини към такива като Bitstamp, Kraken, OKX, Bitfinex и съвсем наскоро Binance – всички доминиращи платформи за криптотърговия, които са интегрирали това решение.

Визията му обаче беше поставена под въпрос от видни поддръжници на Биткойн за това, че не споменава изрично Биткойн.

Биткойн мълниеносната мрежа: благодат за трансакциите с Биткойн

Мълниеносната мрежа е предназначена да увеличи транзакциите с Биткойн, като даде възможност на потребителите да създават канали за транзакции извън веригата. Докато някои се застъпваха за интегрирането на Bitcoin Lightning в Coinbase, Дорси допълнително сондира: „Коя „криптовалута“ прави по-добър протокол за предаване на пари от Bitcoin и защо?“

След кратко мълчание Армстронг потвърди, че Coinbase обмисля да поддържа Bitcoin Lightning и потвърди подкрепата си за плащанията с Биткойн. Армстронг и Дорси се съгласиха да си сътрудничат в областта на Биткойн и технологиите от втори слой, като в крайна сметка се стремят към отворен протокол за предаване на пари в интернет.

Дискусията между двамата лидери в индустрията приключи с обещаваща нотка, като и двамата се ангажираха да напредват в една и съща посока.

Related posts

Портфейлите на Solana са обект на хакерска атака на стойност милиони долари

admin

Завръщането на Binance в Япония съвпада с ангажимента на премиера за Web3

admin

DeFi Coin (DEFC) е чудесна криптовалута за пасивен доход

admin