Мета

Futureverse осигурява 54 милиона долара за преоткриване на метавселената с изкуствен интелект

Futureverse, водеща компания в областта на изкуствения интелект и метавселената, наскоро обяви успешното приключване на кръга за финансиране от серия А, като набра 54 милиона долара.

Водещите инвеститори бяха 10T Holdings, LLC („10T“), със забележителен принос от Ripple, мрежа за обмен на валута, парични преводи и система за брутен сетълмент в реално време. Този крайъгълен камък бележи еволюцията на метавселената, задвижвана от иновациите и отдадеността на компании като Futureverse.

Изграждане на стабилна, интегрирана метавселена

Според запознати, като е асимилирала 11 компании за инфраструктура и съдържание в една обща екосистема, Futureverse е създала стабилна мрежа за изграждане на приложения в метавселената. Futureverse стартира новаторски начинания като AI League, потребителска игра с изкуствен интелект, разработена съвместно с FIFA, световния ръководен орган по футбол, и първата боксова игра с изкуствен интелект Muhammad Ali – The Next Legends, в партньорство с ABG.

Тази екосистема осигурява критичните компоненти, необходими за изграждането на всяко приложение от метавселената, и създава една от най-големите общности на метавселената в света, подкрепена от цифрови колекционерски предмети.

Инвестиция в революционната технология на Futureverse

Патентованите инструменти за генериране на съдържание с изкуствен интелект на Futureverse са предназначени да увеличат елементите, които определят метавселената – музика, обекти, герои и анимации. Платформата Futureverse и нейният набор от продукти, наречени „Powered By Futureverse“, в съчетание с The Root Network, ще бъдат основните бенефициенти на финансирането.

„Метавселената изисква отворена, мащабируема и оперативно съвместима инфраструктура“, обясняват съоснователите. Стратегическото партньорство на компанията с Ripple интегрира The Root Network с XRPL, позволява използването на XRP, естествения актив на мрежата на Ripple (RippleNet), като GAS токен, а също така използва стандарта XLS-20 NFT.

Според неотдавнашно съобщение, очертавайки се като пионер в областта на игрите с изкуствен интелект и технологията на метавселената, Futureverse има за цел да даде възможност на разработчиците и потребителите. Средствата, осигурени от този кръг, ще бъдат от съществено значение за развитието на цялостната технология на компанията. Аарон Макдоналд и Шара Сендеров, съоснователи на Futureverse, коментираха още;

 

Related posts

Проучване показва, че половината от възрастните не знаят какво е метавселена

admin

Готов ли е светът за музикални концерти в метавселената

admin

Метавселената се включва в седмицата на изкуствата в Маями

admin