Крипто

FTX е осъдена да плати такси за възстановяване на разходите на бахамските регулаторни органи

Проблемите на фалиралата борса за криптовалути FTX продължават да се увеличават с всеки изминал ден, като последните идват от Бахамите, където някога се намираше нейното седалище.

На 21 ноември Върховният съд на Бахамските острови издаде заповед в полза на Комисията по ценни книжа, с която разпореди на закъсалата криптоборса да плати на регулатора такси за възстановяване на разходите за държане на нейните цифрови активи след подаването на молбата за обявяване в несъстоятелност на 11 ноември.

Върховният съд постави цифровите активи на FTX под надзора на Комисията по ценни книжа на 12 ноември. В своето публично съобщение комисията призна решението и отбеляза, че всички възстановявания ще бъдат извършени след одобрение от Върховния съд.

Услугите на Комисията по ценни книжа на Бахамите по отношение на попечителството на цифровите активи на FTX също дадоха основи за конспирациите, предполагащи, че комисията стои зад хакването на множество портфейли на FTX. Моделите за прехвърляне на средства на черната шапка обаче включваха техники за пране на пари, което елиминира шансовете зад хака да стои държавен орган.

Заявлението за несъстоятелност на FTX разкри няколко финансови дупки в баланса на опозорената криптоборса. Понастоящем борсата дължи 3 млрд. долара на 50 от най-големите си кредитори, докато самият общ списък на кредиторите може да надхвърли един милион.

Related posts

CoinDeal Конспиратор открадна 45 милиона долара за Metaverse криптовалута

admin

Подкрепа за криптопазара в Обединеното кралство, тъй като крипто законопроект получи кралско одобрение

admin

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг потвърждава интеграцията на Lightning Network

admin