Крипто

FTX е осъдена да плати такси за възстановяване на разходите на бахамските регулаторни органи

Проблемите на фалиралата борса за криптовалути FTX продължават да се увеличават с всеки изминал ден, като последните идват от Бахамите, където някога се намираше нейното седалище.

На 21 ноември Върховният съд на Бахамските острови издаде заповед в полза на Комисията по ценни книжа, с която разпореди на закъсалата криптоборса да плати на регулатора такси за възстановяване на разходите за държане на нейните цифрови активи след подаването на молбата за обявяване в несъстоятелност на 11 ноември.

Върховният съд постави цифровите активи на FTX под надзора на Комисията по ценни книжа на 12 ноември. В своето публично съобщение комисията призна решението и отбеляза, че всички възстановявания ще бъдат извършени след одобрение от Върховния съд.

Услугите на Комисията по ценни книжа на Бахамите по отношение на попечителството на цифровите активи на FTX също дадоха основи за конспирациите, предполагащи, че комисията стои зад хакването на множество портфейли на FTX. Моделите за прехвърляне на средства на черната шапка обаче включваха техники за пране на пари, което елиминира шансовете зад хака да стои държавен орган.

Заявлението за несъстоятелност на FTX разкри няколко финансови дупки в баланса на опозорената криптоборса. Понастоящем борсата дължи 3 млрд. долара на 50 от най-големите си кредитори, докато самият общ списък на кредиторите може да надхвърли един милион.

Related posts

Доклад казва, че Bitcoin може да достигне 45 000 долара до 20 май въз основа на минали тенденции

admin

Прогноза за цената на Bitcoin: Може ли BTC да се върне към 20 хил., докато доходността на облигациите се покачва?

admin

Crypto Blocks влизат в метавселената

admin