Мета

Финансовият пазар в метавселената е готов за сериозен разтеж

Според доклад на глобалната фирма за технологични проучвания и консултации Technavio глобалният пазар на метавселени в областта на финансите ще нарасне със 107,06 млрд. долара между 2022 и 2027 г. Предприятията инвестират значителни средства в метавселената, като Световният икономически форум твърди, че около 15% от световната цифрова икономика вече е преминала към метавселената.

През следващите няколко години се очаква ръст от 21,33 %, като разработването на метаверсални портфейли е определено като един от основните двигатели. Освен това повишеният фокус върху интеграцията на VR и AR, изкуствения интелект и нарастването на крипторешенията ще стимулират търсенето на пазара.

Предприятията от финансовия сектор проявяват интерес да заявят своето място в метавселената, с цел да предложат на клиентите си подобрено обслужване.

Банкиране в метавселената

Докладът на Technavio обхваща компонентите (хардуер и софтуер), крайните потребители (брокерски фирми, инвестиционни банки и др.) и географията (Азиатско-тихоокеански регион, Северна Америка, Европа, Близкия изток и Африка, Южна Америка).

Bank of America Corp, BNP Paribas SA, HSBC Holdings Plc, IBK Industrial Bank of Korea, JP Morgan Chase and Co и KB Financial Group бяха анализирани като ключови играчи на пазара на метафинансите.

Други идентифицирани компании са Mogo Inc, National Bank of Kuwait S.A.K.P, NH Investment and Securities Co. и Shinhan Financial Group.

С усъвършенстването на технологиите за AR и VR, които предоставят на потребителите потапящи преживявания в метавселената, компаниите в областта на финансите също проявяват интерес към предоставянето на своите услуги на клиентите чрез метатехнологии.

Shinhan Financial Group, която предлага банкови услуги и ценни книжа наред с други услуги, е една от финансовите институции, които проучват възможностите за предоставяне на услуги в метавселената чрез предоставяне на цифрови банкови услуги.

Използването на AR и VR е полезно, тъй като тези технологии позволяват на потребителите да преглеждат своята банкова и финансова информация отвсякъде с помощта на очила AR. Освен това се създава хиперреалистично 3D представяне на финансовата им информация.

Бързо развиващ се сегмент

Според Technavio през прогнозния период се очаква хардуерът да заеме водеща позиция по отношение на приходите спрямо софтуера. Особено с нарастването на популярността на устройства като AR очила и VR слушалки.

Хардуерният сегмент вече е показал потенциален ръст на пазарния дял, тъй като през 2017 г. са реализирани 16,25 млрд. долара, а ръстът е постепенен до 2021 г.

По отношение на географските пазари, на Азиатско-тихоокеанския регион ще се падат 32% от растежа през 2023 г., докато Северна Америка също ще предложи значителни възможности за растеж на доставчиците.

Related posts

Square Yards разкрива яуд, 3D метавселена

admin

Очаква се пазарът на игри в метавселената да достигне 119,2 милиарда долара до 2028 г.

admin

Метавселената все още не се нуждае от регулация, казва ръководителят на ЕС по въпросите за конкуренцията

admin