Мета

Ferrari се стреми да включи метавселената в своя бизнес модел

Ferrari подписа многогодишно споразумение с Velas Network, швейцарски блокчейн стартъп, за изграждане на марката в метавселената. Състезателният отбор на Ferrari в Маранело ще получава ексклузивни цифрови сувенири от Velas. Освен това Ferrari създаде нов отдел, посветен на цифровите технологии, като средство за разширяване на търговията на дребно.

От 2009 г. насам тези две игри се смятат за уеб интерфейс от следващо поколение (Web 3.0). Въпреки че напоследък не се е случило нищо съществено с тях, докато манията по Биткойн обхвана страната; Биткойн, Етериум и други криптовалути като Bloktopia направиха възможно марки като Adidas, Nike и Pepsi да се включат в крипто треската.

Тези компании не са в подкрепа на нов метод на общуване или взаимодействие, а просто търсят още по-големи печалби и искат техните продукти да са достъпни в метавселената, т.нар. децентрализирана виртуална среда.

Ето защо дори някогашни компютърни гурута се включват в играта с криптовалути. Те вече са там и са готови да получат своя дял от пая, ако това се окаже успех.

Експериментът започна с незаменими токени (NFT), които по същество са просто цифрови изображения или анимации, предлагани на различни пазари. Плащате, за да ги запишете в свой собствен странен ред код. Необичайно високите цени, които някои от тези NFTs достигнаха, привлякоха голямо внимание.

Lamborghini, от друга страна, се присъедини към шумотевицата. Италианската фирма започна първото си предлагане на NFT само преди няколко дни.

Главният изпълнителен директор на Ферари Бенедето Виня обеща на собствениците и инвеститорите на компанията в края на миналата година, че те няма да останат извън технологичния пробив.

Вместо да изпращат посетители в Италия за по няколко дни, те ще открият начини да ги примамят да похарчат повече пари за дигитални преживявания.

Related posts

Новите фотореалистични аватари на Meta показват, че Metaverse е реална

admin

Мета издава ръководство за безопасност на тийнейджърите в метавселената и предлага съвети за родителите

admin

Повишаване на квалификацията на служителите за Metaverse Era

admin