Мета Технологии

Etherescan добавя нова функция за съобщения за анонимни потребители: „Blockscan Chat“

Услугата Blockscan Chat позволява на потребителите да си изпращат съобщения чрез адресите на портфейлите си в Етериум.

Екипът, който стои зад популярната платформа за проучване и анализ на блокчейн Etherscan, стартира базирана на Етериум услуга за незабавни съобщения между портфейли, наречена „Blockscan Chat“.

В момента Blockscan е в режим на бета тестване и в момента позволява на потребителите да участват в незабавен чат между портфейли, да имат достъп до чата от множество устройства, да блокират спам или нежелани адреси и да получават известия в блокчейн експлорера, когато е получено съобщение.

Макар че новата функция е чудесен начин да разговаряте с други анонимни потребители – да речем, за да договорите анонимна покупка – тя може да се окаже особено полезна за справяне с whitehat хакери, които често оставят съобщения, вградени в транзакциите с Етериум, за да общуват с отделни лица и експлоатират криптоплатформи.

Хакът на Multichain от миналата седмица, при който предполагаем whitehat хакер върна 322 Ether (но си запази солидна такса за намиране), и PolyNetwork за 610 млн. долара от миналата година включваха дискусия с анонимни потребители чрез транзакции в Ethereum като част от преговорите между виновника и жертвите.

Etherescan разкри деликатно новата функция чрез туит на 26 януари, който гласеше: „Чудя се за какво е това…?“ с екранна снимка, изобразяваща известия от месинджър в платформата.

Освен да моли хакерите да върнат средства за награда, услугата може да бъде полезна на пазара на NFT.

Потребителят на Twitter „bdmartino“ твърди, че функцията може да се използва за договаряне на покупките на NFT между купувачи и продавачи, като добавя, че ако транзакцията се извършва от децентрализиран обмен, и двете страни могат да намалят таксите, свързани с платформите за NFT като OpenSea.

По отношение на поверителността и съхранението на данните на потребителите Blockscan отбелязва, че информацията за тях се съхранява чрез „глобални доставчици на хостинг“ със сървъри в различни региони, като неактивните данни се изтриват след 24 месеца.

Тя също така заявява, че информацията няма да бъде търгувана с трети страни, но ще бъде разкривана или прехвърляна на партньорски страни като складове за данни, доставчици на ИТ услуги и агенции за анализ на данни.

Според условията за ползване на услугата всеки потребител, който наруши правилата за приемлива употреба, като например предоставяне на фалшива, неточна или подвеждаща информация, може да бъде лишен от достъп до част или до всички свързани услуги на Blockscan и Etherscan.

Related posts

Meta засилва усилията си за привличане на потребители обратно към Threads

admin

Мета представя ID функция в метавселената си

admin

Означават ли намалените слушалки на Meta, че метавселената се проваля?

admin