Мета

Epic Games и Lego съживяват мечтата за метавселена

Миналата година метавселената беше гореща тема, а създателят на Fortnite, Epic Games, заедно с Lego искат да запалят отново интереса към концепцията, която според тях през 2023 г. ще бъде изпреварена от генеративния изкуствен интелект.

Пускането на чатбота ChatGPT на OpenAI измести фокуса от метавселената към генеративния ИИ, като някои компании замълчаха за ангажимента си към разработването на проекти за метавселена, а други я нарекоха мъртва.

Но Epic Games и Lego обявиха, че ще разработят проект, базиран на метавселена, който се очаква да възроди отново концепцията.

Метавселената все още е жива

Двете компании излязоха на сцената по време на фестивала на креативността Cannes Lions, където опровергаха идеята, че метавселената е умряла.

Според Fast Company главният маркетингов директор на Lego Джулия Голдин и президентът на Epic Games Адам Съсман са заявили пред публиката, че двете компании споделят обща визия, според която ще бъдат разработени продукти от метавселената, които могат да се разпространят както в цифровия, така и в реалния свят.

Околна среда, благоприятна за всички

Въпреки че Lego и Epic games създават продукти, които се харесват предимно на по-младото поколение, необходимостта от създаване на платформа, която да е удобна за деца, също стана изключително важна. Смята се, че само през май над 70 милиона души са играли Fortnite, което създава възможност за създаване на безопасна и сигурна среда за цялото семейство, включително и за децата.

„LEGO Group завладява въображението на деца и възрастни чрез творчески игри в продължение на почти един век и ние сме развълнувани да се обединим, за да изградим пространство в метавселената, което е забавно, развлекателно и създадено за деца и семейства“, заяви в изявление основателят и главен изпълнителен директор на Epic Games Тим Суини.

Но първо стандартите за безопасност

Въпреки че партньорството им предоставя огромни възможности в метавселената, двете марки имат едно голямо предизвикателство, а именно спазването на стандартите. През ноември миналата година Nvidia се застъпи за универсалното описание на сцени (USD), което позволява на аниматорите в различни студия, използващи различен софтуер, да си взаимодействат ефективно.

Компанията заяви, че ще го използва в своята Omniverse, като заяви, че „USD трябва да служи като HTML на метавселената“.

Така Lego и Epic се споразумяха и за установяването на стандарти, които да направят метавселената безопасно място за семействата, включително и за децата.

Related posts

Нов „цифров идентификатор“ позволява на геймърите от Web3 да играят на различни платформи

admin

Meta увеличава усилията си в областта на изкуствения интелект, създава персонализиран AI чип

admin

Законодателите настояват Meta и X за правила за политическите фалшификати, генерирани от изкуствен интелект

admin