Мета

Елвис, Метрополитен, The Open и други се присъединяват към метавселената

Метавселената продължава да привлича интереса на най-добрите и най-големите марки в света, като обхваща широк спектър от сектори, включително изкуство, развлечения, спорт и мода.

Тук MetaNews разглежда някои от големите индустриални хит-ове, които навлизат в потапящите се светове. Разглеждаме и големия тексаски метрополис, който се е дигитализирал, превръщайки се в един от първите американски градове, присъединили се към метасвета.

Кралят на рокендрола

Пясъчникът пуска колекция от 3000 аватара на Елвис Пресли от NFT. Колекцията се издава в сътрудничество със Съвета за наследството на Елвис Пресли. Според подробностите, публикувани от Sandbox, аватарите са напълно игрови и ще отключват уникални функции и съдържание в своя виртуален свят.

Притежаването на аватар на Елвис също така ще дава право на глас в DAO Elvis Legacy Council, което ще позволи на членовете да гласуват по въпроси, свързани с дигиталната експанзия на Пресли.

„Вярваме в един свят, в който феновете на Елвис участват и оформят посоката и бъдещето на цифровото имение на Елвис Пресли.“ – заявиха от DAO по време на обявяването.

Пренасяне на изкуството в метавселената

Sandbox може и да внася рок в своята метавселена, но Roblox се насочва към високото в сътрудничество с The Met и неговата последна иновация – приложението Replica.

Идеята донякъде прилича на играта с добавена реалност Pokemon Go. С помощта на приложението Replica посетителите на прочутата художествена галерия могат да заснемат цифрови двойници на реални предмети, включително гръцки шлемове, японски воински доспехи и дори емблематичната омраза на Винсент ван Гог.

След това предметите ще могат да се носят в метавселената на Roblox. Метрополитенът се надява, че преживяването ще се хареса преди всичко на децата, но се надява и на по-широк отзвук.

Кенет Уайн, говорител на Метрополитън, заяви: „Крайната цел на приложението е да запознае децата със съкровищата на Метрополитън. Универсалната му привлекателност обаче гарантира, че любителите на изкуството от всички възрасти могат да се впуснат в това завладяващо пътешествие.“

Седмица на модата в Копенхаген

Metaverse Fashion идва в красивия град Копенхаген в сътрудничество със Седмицата на модата в Копенхаген.

Събитието се провежда от 8 до 12 август с ежедневни преживявания и предизвикателства в играта, задвижвани от Drest, „най-добрата модна площадка“.

Люси Йоманс, основател и главен изпълнителен директор на Drest, заяви. „За нас беше чудесна възможност да дадем възможност на аудиторията ни да открие тези скандинавски марки, които се ръководят от целите“.

По време на събитието потребителите ще се изправят пред различни модни предизвикателства, обличайки аватари в съответствие със стиловите задания и модните марки. След приключването на всяко предизвикателство общността на Drest гласува за най-добрия дизайн.

(Виртуално) Открито

Главното спортно събитие в голфа вече има своя собствена метавселена благодарение на сътрудничеството с Royal & Ancient (R&A) и създателя на VR игри Golf 5.

Нийл Армит, главен търговски директор на The R&A, заяви: „Създадохме The VR Open, за да могат феновете да се ангажират с шампионата както никога досега с помощта на технологиите и метавселената.“

The VR Open ще се проведе между 15 юли и 19 август, така че сега е твърде късно да се класирате за състезанието, но винаги има възможност за следващата година.

Този тексаски град току-що се дигитализира

И накрая, тексаският град Сан Антонио също се присъедини към метавселената с 210 Plaza.

Visit San Antonio описва проекта като „дигитално въплъщение“ на Сан Антонио, втория по големина град в Тексас след Хюстън.

Основан като испанска мисия през 1718 г., Сан Антонио отдавна има репутацията на един от най-красивите градове за разглеждане в САЩ – и дори може да се придвижва пеша. Градът се надява, че дигиталните посетители ще се превърнат в реален туризъм в бъдеще.

„Целта е да използваме тази най-съвременна медия, за да привлечем вниманието на нова, по-млада аудитория и да я вдъхновим да дойде и да опознае отблизо нашия красив град“, заяви във Facebook Адриана Роча Гарсия, съветник от 4-ти район.

Related posts

Damac се фокусира върху недвижимите имоти в метавселената

admin

Съдят Roblox за излагане на деца на явно сексуално съдържание в играта в метавселената

admin

Meta засилва усилията си за привличане на потребители обратно към Threads

admin