Крипто

Ел Салвадор – пионер в приемането на биткойн

Ел Салвадор привлече вниманието на световната общественост с неотдавнашното си приемане на биткойн като законна валута, тъй като криптовалутите и другите цифрови активи стават все по-популярни във финансовия пейзаж.

Ел Салвадор залага на бъдещето и планира да повиши финансовото приобщаване в страната, въпреки факта, че 70% от населението няма банкова сметка. Всъщност една от основните цели на правителството е да насърчи международното приобщаване чрез децентрализиране на банковите дружества и намаляване на разходите за получаване на парични преводи, които съставляват 16% от БВП на страната.

Освен това салвадорците създадоха дигиталния портфейл „Чиво“ в биткойни и връчиха на всеки гражданин ваучер за 30 щатски долара, който да похарчи за продукти и услуги, като част от усилията си да раздвижат икономиката и да подчертаят използването на BTC. Поради настоящото движение на криптовалутите; народът на Ел Салвадор публично показа, че заплатите, пенсиите и средствата, държани в банковите сметки на салвадорците, ще продължат да се изплащат в долари.

Освен това на 20 ноември президентът на Салвадор представи проекта „Биткойн Сити“. Според изчисленията на президента (17 454 930 000 USD) се очаква проектът да струва около 300 000 биткойна.

Основателят на Binance Чангпенг Джао заяви по време на лекцията си за епизода от криптираната документална поредица в Дубай: „Салвадор е чудесен пример и мисля, че ще видим как този пазар прави много по-голяма активност, отколкото на други места“. „Икономиката там ще стане много по-силна през следващите няколко години. Искаме да направим сериозни инвестиции там“, добави той.

Също така градът обещава да търси нови технологии. При това с много открити пространства и план за привличане на глобални инвестиции. Президентът говори за цифрово образование, технологии и екологичен обществен транспорт. Букеле каза, че Биткойн Сити ще включва местни секции, търговски центрове, ресторанти, пристанище и летище. Погледнато отгоре, то изглежда оформено като символа на биткойн. MetaNews съобщава за Салвадор, пионер в приемането на биткойн. Това е мащабно начинание и ние виждаме потенциала в него, докато напредваме. Проектът на Ел Салвадор е модел за това как много други държави потенциално биха могли да стартират свои собствени проекти. Той е амбициозен, има динамика, финансова стабилност и голяма подкрепа.

Related posts

Кения отменя лиценза на Worldcoin – данните на потребителите са изложени на риск

admin

Портфейлите на Solana са обект на хакерска атака на стойност милиони долари

admin

Tamadoge – нов меме токен, предназначен да се превърне в крал на меметата

admin