Крипто

Две криптовалути в които си заслужава да инвестирате

Bitcoin Cash (BCH)

След години на относително равни цени, поне по стандартите за криптовалути, Bitcoin  cash излетя в началото на 2021 г., като се покачи от около 38 долара на 1 януари същата година до исторически максимум от 683 долара през май.

Благодарение на представянето си с течение на времето, bitcoin cash се оказа една от по-стабилните инвестиционни опции – относително погледнато. Тя е родният токен на Bitcoin cash, която е най-голямата криптовалутна борса в света, според CoinMarketCap – и на Bitcoin cash.US, версията, която жителите на САЩ трябва да използват. Но въпреки широката си функционалност и успеха на монетата в подпроектите на Bitcoin cash, която все още е силно волатилна инвестиция.

Инвеститорите, които търгуват често, трябва да имат предвид, че наскоро Bitcoin cash за кратко спря депозитите и тегленията за някои мрежи, включително Polygon и Solana, докато извършваше подобрения. По-скорошната такава, на 8 април, не засегна еърбъса – възнагражденията, базирани на процент от депозираните от потребителите суми.

Рискове при инвестиране в монети на Bitcoin cash
Въпреки че позицията на Bitcoin cash като родна криптовалута на най-голямата борса в света я „легитимира“ в някои отношения, тя също така прави валутата особено уязвима към регулаторни проблеми. БНБ загуби 7,3% от стойността си през юни, когато се появиха новини за разследване на Комисията по ценни книжа и борси дали Bitcoin cash е спазила правилните процедури при първичното си предлагане на монети през 2017 г., съобщи Fortune.

Tether

Tether е мрежа, която позволява на разработчиците да създават своя собствена криптовалута и да разгръщат интелигентни договори, използващи мрежата. Макар че етериум е далеч зад биткойн по стойност, той също така е далеч пред другите конкуренти.

Въпреки че се появи години след някои други криптовалути, тя надмина мястото си на пазара заради уникалната си технология. В момента Tether е най-популярната блокчейн и втората по големина криптовалута след биткойн.

Сега, след пълното разгръщане на ъпгрейд, наречен „Сливането“, тя може да спечели още повече позиции. Обновлението от септември пренасочи Tether към консенсус, базиран на доказателство за залог, който ще намали броя на монетите и направи добива остарял.

The Merge намали драстично потреблението на енергия на Tether. Цените на на тази валута се повишиха с почти 50% през последните две седмици на юли в очакване на надстройката, съобщи Fortune, но те спаднаха през август, когато изтекоха предварително обявените дати за стартиране, и все още не са се възстановили, откакто стартът се случи.

Въпреки че етерът няма широкото приемане, което има биткойнът, традиционни компании се присъединяват към него. Fidelity, например, увеличава броя на техническите си служители, за да създаде инфраструктурата, необходима за предлагане на попечителски услуги и търговия с етериум на своите клиенти, съобщи The Wall Street Journal.

Рискове при инвестиране в етериум
Въпреки че The Merge значително подобри енергийната ефективност на Етериум, той не разреши проблема с бавните скорости на транзакциите или високите такси за газ. Понастоящем платформата разполага само с една „лента“ за извършване на трансакции. Това може да доведе до по-дълго обработване на трансакциите, когато мрежата е претоварена. Таксите за трансакции също са високи. За подобрение там потребителите трябва да изчакат Етериум да въведе „sharding“, което CoinDesk описва като нещо подобно на добавянето на ленти към магистрала.

На някои вече им е омръзнало да чакат. Борсата за криптовалутни деривати Dydx например преминава към собствен блокчейн.

 

 

Related posts

3 обещаващи крипто валути в който си струва да се инвестира

admin

CoinDeal Конспиратор открадна 45 милиона долара за Metaverse криптовалута

admin

Бърнърс-Лий предвижда помощ от изкуствен интелект за всички, упреква криптовалутите

admin