Крипто

„Drivechains имат потенциала да убият Altcoins“ – LayerTwoLabs получава финансиране

Съоснователят и главен изпълнителен директор на LayerTwoLabs Пол Шторк вярва, че т.нар. drivechains, които той създава за мрежата на Bitcoin, „ще направят всеки в света потребител на Bitcoin“ в дългосрочен план и вижда криптоактива да достигне цена от 20 млн. долара за монета.

„Липсата на странични вериги е най-големият проблем [в криптоиндустрията“, казва Шторк от LayerTwoLabs пред MetaNews, като се позовава на факта, че са популяризирани безброй копия на Биткойн. Вместо да работят за разширяване на Биткойн, новодошлите искат да издадат своя собствена монета, като често оплакват „стария“ Биткойн като недосегаем.

„Това унищожава истината и превръща всеки в пропагандатор на своята монета. Това съсипва всичко“, казва Шторц, автор на две предложения за подобряване на Биткойн (BIP) – BIP 300 и BIP 301. Страничните вериги осигуряват възможност за нов вид „алткойн“ – такъв, който е свързан директно с мрежата на Биткойн. Той казва, че драйвчейнс имат потенциала да „революционизират“ начина, по който се използва Биткойн, като позволят „по-голяма мащабируемост, разширяемост, поверителност и гъвкавост на мрежата“.

„Вярваме, че drivechains имат потенциала да убият алткойните, да увеличат приемането на Биткойн и да осигурят катализатор за хипербиткоинизацията“, обяви компанията му тази седмица.

Криптопазарите в затруднение

Той намеква за факта, че криптопазарите са в затруднение, но Шторк смята, че това е функция на това, което той описва като „наивна алчност“ от страна на участниците в индустрията.

Проблемите, с които се сблъсква криптовалутната индустрия, са „комбинация от фактори, но един от големите е, че културата на Биткойн вече не набляга на употребата, което кара душата на проекта да се разпадне в наивна алчност вместо в съзидание“, казва той.

От техническа гледна точка drivechains разписват специфичен начин за създаване на странични вериги на Биткойн – Sidechains, от друга страна, са паралелни на Биткойн блокчейн, които позволяват на BTC да „текат“ между двете мрежи в двустранно обвързване.

И тъй като Биткойн всъщност не може да напусне мрежата на Биткойн, страничните вериги изпълняват тази задача, като блокират БТК в блокчейна на Биткойн и ги представят по различни начини в страничната верига. Целта е представянето на БТК в страничната верига да поддържа съотношение 1:1 с действителните БТК, заключени в мрежата на Биткойн.

Related posts

Законопроектът за криптовалутите в САЩ може и да не мине през Сената тази година, казва Лумис

admin

Qonetum Finance стартира хибридна децентрализирана платформа за финансиране

admin

Портфейлите на Solana са обект на хакерска атака на стойност милиони долари

admin