Крипто

Доклад казва, че Bitcoin може да достигне 45 000 долара до 20 май въз основа на минали тенденции

Цената на биткойна може да достигне 45 000 долара до средата на май, като се изхожда от предишните тенденции на криптовалутата и от това, че дългосрочните инвеститори натрупват повече биткойни. Това сочат прогнозите на K33 Research (бивша Arcane Research).

В неотдавнашен доклад старши анализаторът на K33 Research Ветле Лунде, твърди, че цикълът на спад и възстановяване на биткойн следва „забележително подобен“ модел на този, наблюдаван по време на мечия пазар през 2018-19 г. както по продължителност, така и по траектория.

Тогава сривът на цената на BTC от историческия ѝ връх беше по-сериозен, като тя падна с 88% от пика от 20 000 долара през 2017 г. Това може да се сравни със спада от 78% през цикъла от 2022 г., каза Лунде, описвайки приликите между двете понижения отгоре надолу като „привличащи вниманието“.

„Въпреки че никой не трябва да очаква огледално отражение 1:1 на настоящото понижение спрямо предишни понижения, приликата с понижението от 2018 г. е поразителна. Двете са сходни по отношение на продължителността от върха до дъното и траекторията на възстановяване“, обясни той.

Биткойн на 45 хил. долара: може ли историята да се повтори?

Лунде говори, докато цената на биткойн миналата седмица се покачи над границата от 30 000 долара за първи път от юни 2022 г. насам. Токенът достигна 30 397 долара на 11 април, което е с 84% повече от 16 540 долара в началото на годината. Към момента на писане на статията BTC се търгуваше с 2,5% надолу за деня на ниво от 28 483 долара, по данни на Coingecko.

K33 Research, фирма за криптографски изследвания, известна преди това като Arcane Research, заяви, че точките, в които цената на биткойн е достигнала дъно (или най-ниското си ниво по време на цикъла) и в двата цикъла, както е посочено по-горе, са продължили приблизително 370 дни.

Related posts

Централната банка на Сингапур разкрива правила за стабилността и надзора на Stablecoin

admin

Multichain прекратява дейността си след ареста на главния изпълнителен директор, крипто общността е в шок

admin

Тамадож – криптовалутата с потенциал за огромен скок

admin