Крипто

Добри криптовалути в които може да инвестирате през 2022

Етериум (ETH)

Ethereum е мрежа, която позволява на разработчиците да създават своя собствена криптовалута и да разгръщат интелигентни договори, използващи мрежата. Макар че етериум е далеч зад биткойн по стойност, той също така е далеч пред другите конкуренти.

Въпреки че се появи години след някои други криптовалути, тя надмина мястото си на пазара заради уникалната си технология. В момента Ethereum е най-популярната блокчейн и втората по големина криптовалута след биткойн.

Сега, след пълното разгръщане на ъпгрейд, наречен „Сливането“, тя може да спечели още повече позиции. Обновлението от септември пренасочи Ethereum към консенсус, базиран на доказателство за залог, който ще намали броя на монетите и направи добива остарял.

The Merge намали драстично потреблението на енергия на Ethereum. Цените на ETH се повишиха с почти 50% през последните две седмици на юли в очакване на надстройката, съобщи Fortune, но те спаднаха през август, когато изтекоха предварително обявените дати за стартиране, и все още не са се възстановили, откакто стартът се случи.

Въпреки че етерът няма широкото приемане, което има биткойнът, традиционни компании се присъединяват към него. Fidelity, например, увеличава броя на техническите си служители, за да създаде инфраструктурата, необходима за предлагане на попечителски услуги и търговия с етериум на своите клиенти, съобщи The Wall Street Journal.

Рискове при инвестиране в етериум
Въпреки че The Merge значително подобри енергийната ефективност на Етериум, той не разреши проблема с бавните скорости на транзакциите или високите такси за газ. Понастоящем платформата разполага само с една „лента“ за извършване на трансакции. Това може да доведе до по-дълго обработване на трансакциите, когато мрежата е претоварена. Таксите за трансакции също са високи. За подобрение там потребителите трябва да изчакат Етериум да въведе „sharding“, което CoinDesk описва като нещо подобно на добавянето на ленти към магистрала.

На някои вече им е омръзнало да чакат. Борсата за криптовалутни деривати Dydx например преминава към собствен блокчейн.

Binance Coin (BNB)

След години на относително равни цени, поне по стандартите за криптовалути, Binance coin излетя в началото на 2021 г., като се покачи от около 38 долара на 1 януари същата година до исторически максимум от 683 долара през май.

Благодарение на представянето си с течение на времето, binance coin се оказа една от по-стабилните инвестиционни опции – относително погледнато. Тя е родният токен на Binance, която е най-голямата криптовалутна борса в света, според CoinMarketCap – и на Binance.US, версията, която жителите на САЩ трябва да използват. Но въпреки широката си функционалност и успеха на монетата в подпроектите на Binance, Binance coin все още е силно волатилна инвестиция.

Инвеститорите, които търгуват често, трябва да имат предвид, че наскоро Binance за кратко спря депозитите и тегленията за някои мрежи, включително Polygon и Solana, докато извършваше подобрения. По-скорошната такава, на 8 април, не засегна еърбъса – възнагражденията, базирани на процент от депозираните от потребителите суми.

Рискове при инвестиране в монети на Binance
Въпреки че позицията на Binance coin като родна криптовалута на най-голямата борса в света я „легитимира“ в някои отношения, тя също така прави валутата особено уязвима към регулаторни проблеми. БНБ загуби 7,3% от стойността си през юни, когато се появиха новини за разследване на Комисията по ценни книжа и борси дали Binance е спазила правилните процедури при първичното си предлагане на монети през 2017 г., съобщи Fortune.

 

Related posts

Правната рамка на Япония се адаптира към ерата на Web3

admin

Защо биткойнът се издига нагоре заради популярността на ETF

admin

Blur затвърждава статута си на номер едно дигитален пазар след високите нива през първото тримесечие

admin