Мета

Decentraland се регистрира за седмицата на изкуството в метавселената

Темата на третата годишна седмица на изкуството в метавселената, организирана от проекта за метавселена Decentraland, „Светът е направен от код“, включва творби на съвременни художници, както и материали от украински проект за незаменими токени (NFT).

Metaverse Art Week 2022 ще се проведе от 24 до 28 август и ще представи произведения на изкуството от различни международни художници и дизайнери, както и от големи институции за изкуство като Sotheby’s, общности за изкуство и творчески организации като Artnet и UXartlab, както и от пазарите за NFT OpenSea и Rarible и др.

Освен това добре познати фигури от света на съвременното изкуство, като Бъртън Морис и семейството на Фрида Кало, ще покажат „умопомрачителни творби“, според изявление на Decentraland, изпратено по електронната поща. Червената къща на семейството на Фрида Кало, потапящо преживяване, представящо първата половина от живота на известната художничка, ще бъде представена в партньорство с Ezel.Life, когато става въпрос за семейството на Фрида Кало.

Светът на съвременното изкуство, Web3 Art Spaces и Digital Artists & Communities са категориите, в които попадат произведенията

Украинската метаистория – Музей на конфликта, благотворителен проект на NFT, създаден с цел събиране на информация за войната в Украйна, е един от спонсорите на тазгодишната Седмица на изкуството.

Централна точка на събитията по време на Седмицата на изкуството ще бъде Art Plaza – виртуална 3D скулптурна градина, която Decentraland нарича „музей на открито, който се противопоставя на гравитацията“. В съобщението са изброени различни дискусионни панели и кръгли маси, както и изложби в галерии, създадени от обществени групи и артистични колективи.

Сам Хамилтън от фондация Decentraland заяви, че моментът на тазгодишната Седмица на изкуството е „ключов за по-широкото възприемане на Web3 технологиите иза решенията за нашия цифров свят“.

Related posts

UFC проучва възможностите на метавселената за виртуални битки

admin

Запознанства в метавселената: Ето най-новите приложения

admin

Alasad проектира виртуални сгради в метавселената

admin