Мета

Damac се фокусира върху недвижимите имоти в метавселената

Емиратският строителен предприемач DAMAC Group обяви плановете си да навлезе в метавселената – мрежа от триизмерни виртуални светове, насочени към социалната връзка – и да изгради свои собствени цифрови градове.

Компанията планира да инвестира капитал в размер до 100 млн. долара за проекта, съобщи Zawya
“В стремежа си да бъдем в крак с най-новите бизнес тенденции, ние разширяваме предложенията си в метавселената, за да се възползваме от различните възможности, които тя предлага.” Основателят на DAMAC Хюсеин Саджуани заяви: “Нетърпеливи сме да станем пионери във възможностите, които предлага метавселената, по начини, които ни позволяват да бъдем по-свързани и активни с нашите потребители и техните интереси.”

Междувременно дубайска фирма за недвижими имоти се подготвя да продава първите в региона метавселени, в които клиентите могат да притежават NFT, както с физическия имот, така и без него. Union Square House заяви в изявление в понеделник, че цифровите имения ще позволят на клиентите да изследват своите жилища в добавена реалност.

“Нашето начинание в метавселената произлиза от силната ни вяра във всепроникващия виртуален свят, който е готов да разруши множество сектори, най-значимият от които е недвижимите имоти”, заяви Гаурав Айдасани, основател и управляващ директор на компанията.

“Вярваме, че цифровите недвижими имоти вече са станали масови”, продължава Аидасани. Кредиторите вече отпускат ипотечни кредити на клиенти, които желаят да закупят виртуални къщи. “Всички тези постижения дават тласък на дигиталните имоти, като дават на инвеститорите от метавселената възможност да умножат стойността на своите виртуални активи”, каза той.

Related posts

Певицата от Pussy Riot основава феминистка църква в метавселената

admin

Големите тех компании могат да се превърнат в пазачи на метапространството, предупреждава ЕС

admin

Южнокорейска фармацевтична фирма се насочва към фабрика в метавселената, за да ограничи замърсяването

admin