Крипто

Дали стабилната монета е отговорът?

Стабилните монети набират популярност като начин за обезпечаване на криптовалутата с активи, които имат реална стойност, по същия начин, по който американската валута е била със златен стандарт. Тези активи могат да бъдат други валути или стоки – на практика всичко.

Има няколко проблема с този подход. От една страна, той по същество пресъздава система, която вече съществува. Другото опасение е, че това може да улесни хората да извършват измами, тъй като не е толкова лесно да се одитира и контролира, колкото традиционните валути.

Професор Грундфест, доказан и уважаван в целият свят крипто експерт закри уебинара, като обхвана някои от по-силните приложения на криптовалутата. Например за хората, живеещи в страни със слаби валути, може да е по-добре да инвестират в биткойн, отколкото да купуват местни акции и облигации.

Перспективите за бъдещето на криптовалутата все още са под голяма въпросителна. Поддръжниците виждат неограничен потенциал, докато критиците виждат само риск. Професор Грундфест остава скептик, но признава, че има определени приложения, при които криптовалутата е жизнеспособно решение.

Related posts

Китай разкрива надеждна рамка за ограничаване на измамите с криптовалути и изкуствен интелект

admin

Завръщането на Binance в Япония съвпада с ангажимента на премиера за Web3

admin

Две криптовалути в които си заслужава да инвестирате

admin