Мета

Дали Fortnite е истинска метавселена?

Тъй като надпреварата за доминиране в метавселената набира скорост благодарение на навлизането на големите технологични гиганти на ринга на метавселената, изглежда, че новият свят вече има коронован крал.

Fortnite, популярната игра в метавселената, определено е далеч напред пред конкуренцията. Разликата е толкова голяма, че някои хора шеговито смятат, че Fortnite е метавселената.

Fortnite побеждава мета
Fortnite, която беше пусната за първи път през 2017 г., вече е толкова популярна, че достигна повече от 350 милиона регистрирани играчи. В някои дни общо 15 милиона от тези 350 милиона играчи влизат едновременно, за да се наслаждават на играта. Fortnite, от друга страна, несъмнено е най-яката виртуална забавачка, а видеоиграта ѝ е достъпна и не изисква VR слушалки. За играта Meta’s Horizon Worlds слушалките са задължителни, докато Fortnite е безплатна и достъпна за всяко игрално устройство и телефон в света.

Когато играта беше пусната за първи път, ставаше дума за формиране на барикади срещу огромни масиви от мародерстващи врагове. След като през 2017 г. добави режим battle royale, при който до 100 играчи се присъединяват към бойното поле и се сражават, докато остане само един играч, играта стана изключително популярна.

Усещайки нуждата да се ангажира повече с легиона си от играчи в играта, Epic Games тихо започна да изгражда виртуални пространства в играта, където играчите да се разхлаждат, да си взаимодействат и да общуват.

Related posts

Futureverse осигурява 54 милиона долара за преоткриване на метавселената с изкуствен интелект

admin

„Китайският Google“ Baidu планира разширяване на изкуствения интелект и метавселената

admin

Epic Games и Lego съживяват мечтата за метавселена

admin