Крипто

CoinDeal Конспиратор открадна 45 милиона долара за Metaverse криптовалута

Брайън Лий от Невада е обвинен в престъпления, свързани с CoinDeal – т.нар. криптовалута от метавселена, която всъщност е била схема за инвестиционна измама.

Твърди се, че в периода 2018-2022 г. компанията е измамила инвеститори с 45 млн. долара.

Измама с CoinDeal

Министерството на правосъдието на Съединените американски щати (МП) повдигна обвинения срещу Брайън Лий за участие в инвестиционната измама CoinDeal. Лий се присъединява към основателя на компанията Нийл Чандран в списъка на обвиняемите. На 23 февруари съучастникът Майк Гласпи сключи споразумение за признаване на вина за участието си в схемата.

Лий е обвинен в заговор за измама на инвеститори чрез CoinDeal – компания, която се рекламира като разработваща метаверсални технологии, включително криптовалута за използване във виртуалния свят.

В съдебните документи се твърди, че Лий е помогнал на основателя на компанията Чандран да управлява редица компании под знака на „ViRSE“. Тези компании включват Vi Lab, Studio Vi Inc и ViDelivery. Лий и Чандран твърдели, че притежават уникална блокчейн технология, наречена CoinDeal, която била на път да бъде продадена за трилиони долари.

Лий управляваше и друг клон на компанията, наречен ViMarket, „и получаваше указания от Чандран за това как да разпределя средствата на инвеститорите, получени в банковите сметки на ViMarket“.

В прессъобщението на Министерството на правосъдието се посочва още: „Лий и Чандран, както се твърди, са присвоили милиони долари от средствата на инвеститорите и са ги похарчили за луксозни автомобили и недвижими имоти.“

През март New India Abroad разкри, че при ареста на основателя Чандран са били конфискувани 43 автомобила. Сред автомобилите са били 26 Tesla, Porsche, Mercedes Benz и Land Rover. Чандран е притежавал и моторна лодка Malibu Wakesetter 23 LSV, която според уебсайта на компанията е „най-продаваната буксирна лодка на всички времена“.

Related posts

Добри криптовалути в които може да инвестирате през 2022

admin

DeFi Coin (DEFC) е чудесна криптовалута за пасивен доход

admin

Крипто яснота: Панелът на Камарата на представителите на САЩ одобрява ключови законопроекти

admin