Крипто

Броят на потребителите на Binance расте заради инфлацията, казва ръководителят на компанията за Латинска Америка

Жителите на Аржентина, Бразилия и Мексико са по-голямата част от новите клиенти на Binance поради нивата на инфлация в тези страни, твърди Хинц.

Максимилиано Хинц – топ изпълнителен директор на Binance за Латинска Америка – твърди, че рязкото покачване на инфлацията е основната причина, поради която най-голямата борса за криптовалути е натрупала повече клиенти през последните месеци. Друг фактор е исторически силният долар, който е отслабил други фиатни валути от развиващите се пазари.

През последните няколко години множество експерти и известни личности съветваха, че инвестирането в биткойн в условията на инфлационна криза е подходяща стратегия, която може да запази богатството на човека. Такива примери са Майкъл Сейлор от MicroStrategy, Джордан Питърсън, Бари Стърнлихт, Пол Тюдор Джоунс III и много други.

В неотдавнашно интервю за Ройтерс Хинц заяви, че нарастващата клиентска база на Binance идва главно от потребители от Латинска Америка. Основната причина за това са галопиращата инфлация и паричните затруднения в този регион:

„Сега, когато наблюдаваме нарастваща инфлация в световен мащаб, виждаме, че все повече хора търсят криптовалута, като биткойн, като начин да се предпазят от намаляването на финансите си.“

Хинц посочи Аржентина като типичен пример. Годишният процент на инфлация надхвърля 90%, като в същото време в страната царят политически хаос, безработица и бедност. Поради това не е чудно, че аржентинците съставляват по-голямата част от новите клиенти на Binance. Скоро след тях се нареждат жителите на Бразилия и Мексико (където икономическите проблеми също са значителни).

Според многобройни проучвания приемането на криптовалути се увеличава в страни, в които по-голямата част от населението не е заможно и няма основен достъп до финансови услуги.

Related posts

Кения отменя лиценза на Worldcoin – данните на потребителите са изложени на риск

admin

Бърнърс-Лий предвижда помощ от изкуствен интелект за всички, упреква криптовалутите

admin

Blur Marketplace надминава OpenSea по продажби за 3-ти пореден месец

admin