NFT

Bored Ape Yacht Club и CryptoPunks сияят на фона на мрачния пазар на NFT

В ярък контраст с продължителното затишие пазарът на НФТ бележи изненадващ подем, воден от забележителни колекции като Bored Ape Yacht Club (BAYC) и CryptoPunks.

В продължение на месеци пазарът на НФТ беше зловещо тих, с минимална активност и намаляващ интерес. Последните данни обаче, изтъкнати от блокчейн ентусиаста Felixreads, показват значително увеличение на транзакциите с НФТ, базирани на Ethereum, което сочи към потенциално съживяване на пазара.

Възходът на Bored Ape Yacht Club

Bored Ape Yacht Club отчетливо се издигна до върха на това пробуждане. Гордеейки се с пазарна оценка от 1,4 млрд. долара, неотдавнашните подвизи на BAYC не са нищо по-малко от изумителни. На 4 ноември колекцията стана свидетел на безпрецедентен подем на активността, който кулминира в 459 транзакции, натрупали общ обем от 21,56 млн. долара.

„Най-голямата NFT колекция по пазарна капитализация, Bored Ape Yacht Club $BAYC, оценена на 1,4 млрд. долара, постигна рекордно висока активност от 459 транзакции на 4 ноември, с обем от 21,56 млн. долара.“

Тази цифра не само демонстрира влиянието на колекцията, но и означава цялостната възходяща траектория на пазара. Интересно е, че последните данни от OpenSea показват, че колекцията е достигнала обем на търговията от 17 336 ETH, което представлява увеличение от 14% спрямо предходния период. Продажбите обаче са намалели с 19%, като са регистрирани само 561 транзакции, което предполага по-висока средна стойност на НФТ.

Освен това минималната цена на NFT на Bored Ape претърпя лек спад до 30,3 ETH, което представлява намаление от 2%. Това може да е показателно за по-широки пазарни настроения или за промяна в предпочитанията за ликвидност на инвеститорите в цифрови активи. Въпреки тези колебания, Bored Ape Yacht Club продължава да е лидер на пазара на NFT. С общ обем от 1 371 150 ETH и солидна общност от 5557 уникални собственици BAYC остава значим играч на арената на цифровите активи.

Увлечението по криптопънка

Горещо по петите на BAYC, CryptoPunks също преживя забележително завръщане. Това съживяване повиши пазарната стойност на колекцията до впечатляващите 1,28 млрд. долара, което показва солиден подем на пазара на НФТ.

Според отчетите колекцията е регистрирала 60 транзакции с общ обем от 8,32 млн. долара. Този скок в продажбите постави нов шестмесечен връх за CryptoPunks, отразявайки по-широка положителна тенденция в пространството на НФТ.

„Следван плътно от Cryptopunks, с пазарна капитализация от 1,28 млрд. долара, който също постави нов шестмесечен връх с 60 трансакции в продажбите и обем от 8,32 млн. долара.“

Освен това данните на CoinGecko разкриват, че към ноември 2023 г. общата пазарна капитализация на колекцията CryptoPunks е приблизително 1,24 млрд. долара. Тази оценка произтича от колективната стойност на всички 9994 НФП в колекцията, които понастоящем се държат от 3713 уникални собственици.

Ефектът на вълните на Binance Ordinals

Макар да не е изрично споменато от Феликсрийдс, неотдавнашното въвеждане на Binance ordinals не може да бъде пренебрегнато като фактор, допринесъл за съживяването на пазара. Навлизането на Binance в сферата на НФТ добавя ново измерение към пазара. Този ход би могъл да привлече повече инвеститори обратно в лоното, заинтригувани от интегрирането на Биткойн ординарите в пространството на НФТ.

Освен това, данните от Dune Analytics разкриват значителен ръст в активността около надписите на Биткойн ординати, като броят им се е покачил до нов връх от 505 000. Този скок се дължи основно на приемането на BRC-20, което е критичен фактор за този забележителен ръст.

Забележително е, че към 16 ноември общият брой на Биткойн Надписите надхвърли границата от 40 милиона, което е ясен показател за разрастващия се интерес към пространството на Биткойн НФТ. Тъй като Binance води тази нова кампания, бъдещето на НФТ и тяхната роля в по-широката крипто екосистема изглежда по-динамично и обещаващо от всякога.

Related posts

Clupos разработва ново пространство за игри

admin

Otherdeed NFTs се покачва значително преди ‘Second Trip Launch’

admin

ShibAcademy е уникална 3D NFT колекция

admin