Крипто

Blur затвърждава статута си на номер едно дигитален пазар след високите нива през първото тримесечие

Blur се превърна в един от най-обсъжданите проекти в сферата на NFT  и крипто само пет месеца след стартирането си, което е следствие от месечния му обем на търговия, при който той преобърна OpenSea, X2Y2 и други добре познати пазари.

За рекордно кратко време Blur затвърди статута си на най-покровителствания крипто и NFT пазар за покупко-продажба на цифрови колекционерски предмети, като досега е генерирал най-голям обем на търговия за всички NFT, платформи през 2023 г. Той е също една от водещите крипто платформи за 2023.

През първото тримесечие Blur генерира обем от около 2,44 млрд. долара, като само през март той възлиза на 1,03 млрд. долара. Това представлява 73% от общия обем на пазара на NFT, който е около 1,4 млрд. долара.

Търговският обем на Blur също премина границата от 1 млрд. долара през февруари (общо: 1,6 млрд. долара) и се установи на 1,1 млрд. долара към края на месеца, след като през началния месец на годината генерира 334 млн. долара (от 851 млн. долара общ обем).

Blur се възползва от бързо растящите продажни цени

Средната продажна цена на дигитално изкуство на Blur е 1 540 USD, като най-добрите продажби на NFT на пазара през първото тримесечие идват от BEEBLE BABY и Persistence of Time, които се разменят съответно за 215 910 USD и 211 590 USD.

Макар че повечето любители и колекционери на NFT може и да не са чували за гореспоменатите проекти, това показва нивото на диверсификация на продажбите на Blur.

Рязкото нарастване на кумулативния обем на платформата е резултат от над средната дневна ликвидност, която се излива на пазара от хиляди търговци.

След като годината започна с по-малко от 20 млн. долара дневни продажби от 1 януари до първата седмица на февруари, сделките на Blur скочиха значително.

В резултат на това платформата генерира минимум дневен обмен от 20 млн. долара крипто и NFT продажби от втората седмица на февруари и в крайна сметка достигна дневен пик от приблизително 120 млн. долара през последната седмица на месеца.

Макар че през по-голямата част от март дневният обем спадна под 60 млн. долара, той беше достатъчен, за да може Blur да се утвърди като пазар номер едно за търговия с всички колекции на NFT.

Related posts

Binance инвестира 1 млрд. долара, за да поддържа криптоиндустрията на повърхността след срива на FTX

admin

KuCoin, глобална платформа за обмяна на крипто открива нов офис в метавселената

admin

Експерти твърдят, че регулаторните предизвикателства възпрепятстват напредъка на Web3 в Африка

admin