Крипто

Биткойнът е „естествена реакция“ на „измамата на централната банка“, казва кандидатът за президент на Аржентина

Биткойнът (BTC) представлява връщане на парите в частния сектор и е „естествена реакция“ на „измамата на централната банка“, заяви кандидатът за президент на Аржентина Хавиер Херардо Милей, като даде знак за подкрепа на водещата криптовалута.

„Първото нещо, което трябва да разберем, е, че централната банка е измама“, заяви Милей в отговор на въпрос дали Биткойн може да работи като парична алтернатива.

Кой е Хавиер Херардо Милей, любителят на Биткойн?

Той говори в неотдавнашно телевизионно интервю. Милей е аржентински бизнесмен и икономист, който в момента е федерален депутат от Буенос Айрес. 52-годишният крайно десен политик се кандидатира като кандидат на коалиционна партия в президентските избори в Аржентина, насрочени за октомври.

Милей обещава да не гласува за повишаване на данъците или за нови данъци, ако бъде избран за президент. Популярният телевизионен и радиоводещ е привърженик на австрийската икономика и смята себе си за „краткосрочен миниархист“, макар че „философски е анархокапиталист“.

В кампаниите си Милей осъжда „политическата каста“, която според него се състои от „безполезни, паразитни политици, които никога не са работили“. Идеологическите му възгледи се смятат за смесица от консервативни и либертариански. Повечето биткойнисти имат либерални възгледи.

Биткойн връща парите в частния сектор

в интервюто Милей обяснява, че „Биткойн представлява връщането на парите на първоначалния им създател: частния сектор. Парите са частно изобретение… [което] трябва да се използва за решаване на проблеми“.

По-нататък той обсъди историята на парите и как правителствата от 1445 г. насам са си „присвоили изключителното право да създават пари“ с катастрофални резултати.

Според икономиста законното платежно средство, или емитираните от правителството пари, са основен проблем, защото „позволяват на политиците да ви измамят с инфлационен данък“. По тази причина, според него, правителствата няма да се откажат от законното платежно средство.

„Биткойн има алгоритъм, според който един ден ще достигне определено количество и след това няма да има повече. И той може да се конкурира с други валути. Всъщност той се конкурира с Етериум и други. Хубавото е, че неговото завръщане е свързано с частните пари“.

Related posts

Криптозаемодателят Celsius Network е близо до споразумение след фалит

admin

Огромен данък на звезда от НФЛ подчертава проблемите със заплатите в Биткойн

admin

Mastercard стартира крипто удостоверение, за да „внесе доверие“ в блокчейн

admin