Крипто

Bithumb блокира тегленията на криптовалути към непроверени частни портфейли

Потребителите на Bithumb в Южна Корея разполагат само с два дни, за да извършат още един кръг на KYC и да включат личните си портфейли в белия списък, в противен случай тегленето на криптовалути ще бъде блокирано.

От 27 януари южнокорейската криптоборса Bithumb няма да позволява на потребителите да изтеглят криптоактивите си в непроверени лични портфейли.

На 24 януари борсата обяви, че ще бъде втората от четирите големи борси в страната, която ще забрани тегленията към непроверени портфейли. Coinone въведе подобна политика в края на миналия месец, а другите големи борси са Upbit и Korbit.

Новата политика гласи, че потребителите могат да регистрират само собствените си частни портфейли. За да извършат процеса на регистрация, потребителите трябва да преминат през допълнителна батерия от проверки на самоличността „познай клиента“.

Тегленето на средства на всяка национална централизирана борса и на чуждестранни централизирани борси със строг процес на KYC, като Kraken, Bitstamp, Blockchain.com, Bybit и Binance.US, все още е универсално одобрено.

Местното издание Money Today съобщи, че борсата е била изправена пред натиск от страна на своята банка партньор, Nonghyup Bank, да направи промяната в политиката, за да спази правилото на FATF за пътуванията. Правилото за пътуванията има за цел да позволи на финансовите институции да знаят самоличността на изпращачите и получателите на средства през границите.

Банката „категорично поиска“ от борсата да „блокира всички лични портфейли, които нямат собствена система за KYC“. Такива портфейли включват MetaMask и MyEtherWallet, наред с други.

Всяка южнокорейска криптоборса, която предлага двойки за търговия с корейски вонове (KRW), е длъжна да има местна банка партньор, която издава банкови сметки с истинско име на своите потребители. Банката-партньор може да окаже силно влияние върху политиките на борсата, какъвто е случаят с Nonghyup към Bithumb и Coinone.

Банковите сметки с истинско име гарантират, че лицето, което приема тегления на фиатни суми от дадена борса, е същото лице, което търгува с криптовалути на нейната платформа. Тази политика помага на борсите да се приведат в съответствие с Правилото за пътуване до крайния срок 25 март.

Засега борсите Upbit и Korbit не са издали никакви промени в политиката, отнасящи се до личните крипто портфейли. От борсите ще се изисква да определят тези политики до 25 март, когато корейското правителство е сметнало за необходимо всички борси да приемат такива политики.

Още: Корейската борса Bithumb ще пусне пазар за НФТ

Според Statista, Upbit обработва около 76% от обема на търговията в страната, докато заемащата второ място Bithumb обработва около 13%.

Неспазването на Правилото за пътуванията може да доведе до засилен мониторинг на борбата с изпирането на пари и финансирането на тероризма (AML/CTF).

Related posts

Blur затвърждава статута си на номер едно дигитален пазар след високите нива през първото тримесечие

admin

Vertikal приветства големи притежатели на Crypto и NFT

admin

Токените с изкуствен интелект показват силна динамика, изпреварвайки Bitcoin и Ethereum

admin