NFT

Bitcoin пазарът за NFT стартира на Magic Eden

На Magic Eden вече е наличен напълно одитиран пазар за NFT на Ordinals. Чрез популярната платформа търговците на NFT ще могат да обявяват, купуват и продават над 70 колекции Ordinals, като Magic Eden интегрира и поддръжка биткойн портфейлите Hiro и Xverse.

Биткойн NFT достигат до Eden

„Дигиталните артефакти на Ordinals съществуват във веригата, никога извън нея, и са напълно неизменни, което означава, че не могат да бъдат променяни по никакъв начин“, заявиха от Magic Eden.

Ordinals стана хит, откакто беше представен през януари от сътрудника на биткойн платформата Кейси Родармор. Протоколът ефективно позволява на потребителите да „впишат“ изображения, текст и дори видеоигри върху отделни сатоши, превръщайки валутата в NFT.

По данни на Dune Analytics към 22 март са извършени 571 384 вписвания, което се равнява на над 107 BTC (3 млн. долара) под формата на такси.

Magic Eden, която през юни миналата година беше оценена на 1,6 млрд. долара, вече поддържа търговия с NFTs, токенизирани в мрежата на Биткойн, Солана, Полигон и Етериум. Най-популярната колекция от ординари към момента на писане на статията е BTC DeGods, с минимална цена от 1,033 BTC. Колекцията преди това се намираше в Солана, а публичният монетен двор в Биткойн се разпродаде само за три минути.

Вместо интелигентни договори, Magic Eden ще улесни безразборните размени на Ordinals, като използва частично подписани транзакции с биткойн (PSBT) като основна технология. Платформата също така разкри, че ще отвори своята библиотека за подписване на PSBT, за да помогне на новите строители в тази област.

Що се отнася до възнагражденията, пазарът призна, че „в настоящата екосистема има много малко инструменти и няма сигурни и ненадеждни решения за изпълнение“. Следователно Ordinals ще стартира без поддръжка на роялти за момента.

Компанията потвърди, че „активно проучва разработването на стандарт за роялти без разрешение във веригата“ и е „ангажирана да работи със създателите и по-голямата общност“.

Magic Eden не е единственото шоу в града: друг пазар на NFT, Gamma.io, стартира свой собствен пазар без доверие, снабден с пускова площадка за създатели без код и инфраструктура за API. В съобщението си за пресата от 20 март Gamma заяви, че вече е „помогнала на създателите да произведат над 30 000 надписа в биткойн“.

Други пазари на ординари, като ORDX и Generative XYZ, се разгърнаха, дават на търговците още повече възможности за участие в развиващата се екосистема на БТК NFT.

Related posts

Azuki и Nakamigos NFT удвояват месечните си продажби

admin

Прането на NFT няма да бъде толкова голям проблем, колкото си мислехме

admin

Метавселена: LocoMeta е нова игра, фокусирана върху NFT

admin