Крипто

Binance отвръща на удара на SEC, разкривайки липсата на доказателства в съда

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) оспорва Binance, една от най-големите борси за криптовалути в света, в знаково съдебно заседание. Но Binance продължава да се бори.

Твърденията на SEC за смесване на активи и незаконни операции от страна на Binance.US и нейния главен изпълнителен директор Чанпенг Джао (CZ) се сблъскаха с интензивен контрол, когато съдът поиска конкретни доказателства. За изненада на мнозина SEC призна, че не разполага с никакви доказателства за движението на офшорни активи, което остави съда в недоумение.

Разгърналият се съдебен двубой предизвика шокови вълни в криптообщността, като разкри съмнителните тактики на SEC и разпали надежда за устойчивост на индустрията.

Съдът сезира SEC за липсата на доказателства

По време на внимателно наблюдаваното съдебно заседание SEC многократно беше притискана да предостави съществени доказателства в подкрепа на твърденията си срещу Binance.US. Запитванията на съда се съсредоточиха върху конкретни твърдения за прехвърляне на активи от борсата в чужбина, като оспориха основателността на опасенията на SEC. Липсата на подкрепящи доказателства поставя под съмнение твърденията на SEC, като подчертава потенциалните слабости в нейния случай.

Настойчивите запитвания на съда разкриха липсата на яснота от страна на SEC, се отбелязва в съдебния протокол, отразяващ нарастващия скептицизъм към твърденията на SEC. Неспособността на регулатора да обоснове твърденията за смесване на активи или отклоняване на средства срещу Binance подхранва съмненията относно легитимността на регулаторните му действия.

Криптообщността реагира с разочарование

Крипто ентусиастите реагираха остро на разкритията от съдебното заседание, като изразиха разочарование от твърденията на SEC и тактиката за всяване на страх на крипто пазара.

Според лица, запознати с въпроса, изслушването бележи ключов момент. Комисията за ценни книжа и борси (SEC) е обвинена в клеветническа кампания срещу Binance. Липсата на доказателства, представени в съда, дава надежда на членовете на общността, които вярват, че Binance все още може да триумфира в правния спор.

Related posts

Хамас вече не е добре дошъл на криптообмена Binance

admin

Сблъсък с регулациите DeFi: CCI оспорва законопроекта на американските сенатори за борба с изпирането на пари

admin

KuCoin, глобална платформа за обмяна на крипто открива нов офис в метавселената

admin