Крипто

Binance инвестира 1 млрд. долара, за да поддържа криптоиндустрията на повърхността след срива на FTX

Тя е получила и ангажименти за 50 милиона долара от крипто инвестиционни фирми, включително Jump Crypto, Polygon Ventures и Animoca Brands.

Главният изпълнителен директор на Binance Чангпенг Джао сподели адреса на публичния портфейл, показващ първоначалния му ангажимент, и заяви: „Ние правим това прозрачно.“ Публичните блокчейн данни, прегледани от CNBC, показаха баланс от около 1 млрд. долара в собствения стабилкойн BUSD на Binance.

BUSD е стабилкойн, емитиран от фирмата за блокчейн инфраструктура Paxos и е одобрен и регулиран от Департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк, според уебсайта на Paxos.

Фондът е опит на Binance да запази криптоиндустрията на повърхността, след като борсата FTX на противоречивия предприемач Сам Банкман-Фрид обяви фалит по-рано този месец.

Джао се превърна в нова фигура, подобна на спасител за болната индустрия, запълвайки празнината, оставена от Банкман-Фрид, чиято фирма беше купила или инвестирала в редица закъсали криптофирми – от Voyager Digital до BlockFi – преди да се срине.

Провалът на FTX беше предизвикан отчасти от туит, публикуван от главния изпълнителен директор на Binance, който привлече вниманието към доклад на CoinDesk, повдигащ въпроси относно счетоводството ѝ. След бързия срив на FTX преди две седмици инвеститорите се притесняват от възможна криптозараза, която засяга всяко кътче на индустрията.

По време на първото съдебно заседание по делото за несъстоятелност във вторник адвокатът на компанията издаде осъдителна присъда за FTX и нейното ръководство.

Binance заяви, че е „гъвкава по отношение на инвестиционната структура“ и приема вноски в токени, парични средства и дълг. „Очакваме индивидуалните ситуации да изискват индивидуални решения“, добави компанията.

Около 150 компании вече са кандидатствали за подкрепа от фонда, заявиха от Binance.

Related posts

Подкрепа за криптопазара в Обединеното кралство, тъй като крипто законопроект получи кралско одобрение

admin

Главният изпълнителен директор на OpenAI поставя под въпрос подхода на САЩ към криптовалутите и подкрепя свободата на Bitcoin

admin

Shiba Inu Crypto прави пробив в метавселената

admin